Nieuwe versie gratis app KNRM Helpt | Maritiem Nederland
Nieuws

Nieuwe versie gratis app KNRM HelptRedactie | maandag 21 augustus 2017
Jachtbouw & Watersport

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft op 17 augustus een nieuwe versie van KNRM Helpt gelanceerd, de gratis app voor watersporters.

Het vergroten van de veiligheid op het water en een snelle hulpverlening in geval van nood zijn de belangrijkste drijfveren achter de ontwikkeling van de app KNRM Helpt. De nieuwe generatie watersporters huurt steeds vaker een schip in plaats van er zelf een te kopen. Daarmee komt de traditionele voorbereiding op een vaartocht op een lager niveau te staan. De KNRM stimuleert met de app een goede en makkelijke voorbereiding van vaartochten, omdat het pech en nood kan voorkomen.

Aan de app is de website www.knrmhelpt.nl gekoppeld, waarin gebruikers gepersonaliseerde checklists kunnen maken voor de tochtvoorbereiding, de start van het seizoen en de winterberging, afgestemd op het type vaartuig. Ook kunnen de vaartochten worden teruggekeken en vaarstatistieken worden gedownload en gedeeld met anderen. 

De app KNRM Helpt is in heel Nederland te gebruiken, maar vooral bedoeld voor de Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals IJsselmeer, Waddenzee en de Zeeuwse wateren, waar de 45 KNRM reddingstations gevestigd zijn en de Nederlandse Kustwacht reddingsacties coördineert. 

Maar ook in andere Europese landen is de KNRM Helpt app te gebruiken. Als men tijdens de vaartocht Nederland verlaat, andere landen passeert of de eindbestemming ligt in een ander Europees land, dan wordt de Nood- of Assistentie oproep vanuit de app automatisch naar de juiste hulpinstantie doorgezet.

De KNRM is met de app binnen haar werkgebied zelf direct telefonisch bereikbaar voor niet-spoedeisende hulpvragen op het water. Daarvoor heeft de KNRM een eigen alarmcentrale ingericht. Omdat de gegevens van het schip bij registratie van de app worden vastgelegd en een volgfunctie is ingebouwd beschikt de KNRM direct over de positie van de hulpvrager, relevante vaartuiggegevens, het aantal opvarenden en contactgegevens van thuisblijvers. Hierdoor kan hulpverlening sneller en beter worden afgestemd op elke individuele situatie. Dit is ook in noodgevallen zo. De Nederlandse Kustwacht heeft dan inzage in dezelfde gegevens. 

Hoe gebruik je de KNRM Helpt-app?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland