Nieuws
Gea Meems en Ella Groeneveld ontvangen de sleutel van de studentenhuisvesting (foto: Nova College Maritiem)

Nieuwe studentenwoonruimte Nova College Maritiem opgeleverdredactie | vrijdag 2 augustus 2019
Arbeidsmarkt

Op 1 augustus is de nieuwe woonruimte opgeleverd voor de studenten mbo zeevaart en binnenvaart aan Nova College Maritiem. Komend schooljaar kunnen op het terrein van de school in IJmuiden zo’n 40 studenten begeleid wonen.

Het gaat om studentenhuisvesting ter vervanging van de woonruimte die Nova College nu huurt in de buurt van de school. De woonruimte bestaat uit twee etages met daarin totaal 31 kamers van 20 m2. Een kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en een eigen badkamer met douche en wc. Enkele kamers hebben twee bedden, zodat hier twee studenten kunnen wonen. Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers er is een ruimte voor de begeleider.

De studenten verblijven er van maandag t/m vrijdag en eten gezamenlijk. Als aanvulling op het schoolprogramma krijgen de studenten huiswerkbegeleiding en kunnen ze sporten (sloeproeien en fitness) en extra vakken volgen.

Voorbereiding op leven aan boord

“Met de begeleide studentenhuisvesting bieden we jonge studenten zeevaart en binnenvaart – voor wie dagelijks heen en weer reizen tussen hun ouderlijk huis en school niet realistisch is - een veilig thuis direct naast hun school", zegt directeur Arjan Nieuwenhuizen van Nova College Maritiem. "Hier kunnen zij buiten de schooltijden begeleid wonen en studeren en leren om klokje rond te leven met hun medestudenten. De begeleiding die ze in het begin krijgen, bouwen we geleidelijk af. De begeleide studentenhuisvesting zien wij als een voorbereiding op het leven aan boord, waar je ook 24/7 met de andere bemanningsleden bent.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland