Nieuw schip voor Holland America Line | Maritiem Nederland
Nieuws
De Koningsdam verlaat de werf in Venetië. Het nieuwe schip van de HAL gaat er uiterlijk hetzelfde uitzien.

Nieuw schip voor Holland America LineAntoon Oosting | maandag 23 januari 2017
Cruise

De Holland America Line krijgt een nieuw schip, het derde uit de Pinnacle-klasse, die nu bestaat uit de vorig jaar in de vaart gekomen ‘Koningsdam’ en de volgend jaar november op te leveren ‘Nieuw Statendam’.

De opdracht voor de derde Pinnacle-klasse maakt deel uit van een order voor twee schepen, de ander is bestemd voor Princess Cruises. Carnival Corporation, houdstermaatschappij van zowel Holland America Line als Princess Cruises, heeft hiervoor op donderdag 19 januari een overeenkomst getekend met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri S.p.A. De definitieve contracten hiervoor moeten dit voorjaar worden getekend.

Het nieuwe HAL-schip zal worden gebouwd op de werf in Marghera, in de haven van Venetië. Het (grotere) schip voor Princess Cruises wordt gebouwd op de werf in Monfalcone. De nieuweling voor de HAL moet in november 2021 worden opgeleverd. Het nieuwe schip moet 9.500 ton groot worden en accommodatie bieden voor 2660 passagiers. De basis van de inrichting is de Pinnacle-stijl zoals die ook bekend is van de Koningsdam en Nieuw Statendam maar zoals elk schip krijgt het ook weer nieuwe elementen die kenmerkend zijn voor alleen dit schip.

Met de (voorlopige) opdracht voor deze twee nieuwe schepen heeft Carnival Corporation nu negentien schepen in aanbouw die tussen 2017 en 2022 moeten worden opgeleverd. Hoe het nieuwe HAL-schip gaat heten is nog niet bekend maar mogelijk dat de oudere ‘Veendam’ en ‘Maasdam’ uit de vaart gaan en dan zijn er ook weer namen te verdelen.

Neem alvast een kijkje op de Koningsdam:

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland