Nieuw karwei Van Oord voor havenuitbreiding Aberdeen | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor de werkzaamheden zet Van Oord onder meer een backhoe dredger, een steenstorter en een splijthopper in.

Nieuw karwei Van Oord voor havenuitbreiding Aberdeenredactie | maandag 10 mei 2021
Baggeren, Waterbouw en infrastructuur

Van Oord wordt opnieuw betrokken bij de uitbreiding van de Aberdeen South Harbour in het VK. Eind april ontving de maritieme aannemer de opdracht voor de aanleg van de South Breakwater. Van Oord is sinds 2017 bij het project betrokken en heeft onlangs met succes kritische werkzaamheden afgerond, bestaande uit het verwijderen van rots en het aanbrengen van oeverbescherming.

Wanneer de ruim 500 meter lange golfbreker klaar is, beschermt hij de nieuwe havenfaciliteiten tegen een storm met een frequentie van eens in de 300 jaar. Voor het project worden onder meer backhoe Razende Bol, steenstorter HAM 602 en splijthopper Johannis de Rijke ingezet. Binnenkort beginnen de werkzaamheden aan het project.

Grootste project in VK

De uitbreiding van de South Harbour is het grootste waterbouwkundige infrastructuurproject dat op dit moment in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgevoerd. Als het project klaar is, zullen er nieuwe kansen ontstaan voor de regio, zowel als het gaat om nieuwe als om bestaande internationale markten.

"Wij zijn er bijzonder trots op dat de Aberdeen Harbour Board ons opnieuw een kritisch onderdeel van het uitbreidingsproject laat uitvoeren. Ons ervaren projectteam zet gespecialiseerd materieel en werkwijzen in om ervoor te zorgen dat de nieuwe golfbreker veilig wordt gebouwd, terwijl tegelijkertijd de verstoring van het mariene milieu en het rijke zeeleven in het omliggende gebied tot een minimum beperkt blijft", zegt Paul Hesk, Area Manager Van Oord in het Verenigd Koninkrijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland