Nieuwe naam chartervaart: Hollandsche Zeilvloot | Maritiem Nederland
Nieuws
Het nieuwe logo voor de commerciële zeilende passagiersvaart met schipper.

Nieuwe naam chartervaart: Hollandsche ZeilvlootRedactie | dinsdag 10 maart 2020
Jachtbouw & Watersport

De 'zeilende passagiersvaart met schipper' kiest voor een gezamenlijke naam en bijpassend logo: Hollandsche Zeilvloot. Met steun van HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, slaan initiatiefnemers Holland Sail, NAUPAR en Frisian Sailing Company hiermee een nieuwe weg in. 

"Duidelijk was dat de naam Chartervaart niet langer voldeed, het is niet iets waar iedereen zich herkent", zegt Stijn Boode, manager waterrecreatie bij HISWA-RECRON. "Hetzelfde geldt voor alle andere namen die de ronde doen, zoals 'bruine vloot' en 'tall ships'. Mooi, maar niet dekkend voor álles wat we hebben varen aan prachtig en historisch erfgoed. Gezamenlijk zijn we tot een naam gekomen die we kunnen gaan gebruiken en vooral ook laden met wat we zijn: zeilende passagiersvaart met schipper.”

Achterban betrokken 

De drie boekingskantoren die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON riepen hun achterban en enkele andere partijen als BBZ en watersportondernemers op om mee te denken over de nieuwe naam en bijpassend logo. Tijdens een aantal workshopsessies werd niet alleen gezocht naar de gezamenlijke naam, maar ook naar de drijfveren en waarden, beweegredenen van schippers én boekers en een toekomstgerichte visie die de verschillende partijen delen.

De nieuwe naam is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor de honderd schepen die zijn aangesloten bij de drie boekingskantoren. Ook alle zelfstandig varende en schippers van andere boekingskantoren kunnen deze naam gaan gebruiken voor marketing- en communicatiedoeleinden. Boode: “Hoe meer schippers en boekingskantoren die in de commerciële zeilende passagiersvaart actief zijn de nieuwe naam gebruiken en uitdragen, hoe sterker we staan."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland