Nieuwe klus zorgt opnieuw voor record Bokalift | Maritiem Nederland
Nieuws
Eerder dit jaar vervoerde de Boka Vanguard cruiseschip Carnival Vista.

Nieuwe klus zorgt opnieuw voor record BokaliftRedactie | donderdag 21 november 2019
Boskalis

Na het succesvolle transport van een zogenoemde box-shaped FPSO (Floating Production, Storage & Offloading unit) gaat de Boka Vanguard een soortgelijke FPSO van China naar Brazilië vervoeren. Met een gewicht van 91.000 ton betekent dit transport opnieuw een record voor het zware ladingschip van Boskalis.

Naast dit FPSO-transport heeft Boskalis nog twee contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten van verschillende opdrachtgevers hebben een gezamenlijke waarde van 120 miljoen dollar.

Een eerste contract betreft het transport van verschillende grote LNG-modules van een productiewerf in China naar Rusland. Het contract zorgt voor bezetting van de twee high-end zware-ladingschepen Blue Marlin en de Black Marlin vanaf het tweede kwartaal van 2021.

Daarnaast heeft Boskalis het contract verworven voor het transport van een FPSO van de productiewerf in China naar de Noordzee in 2021 en het vervoer van twee zogenoemde Floating Production Systems van Singapore naar de Golf van Mexico in de periode 2011-2022. De White Marlin en Blue Marlin nemen deze transporten voor hun rekening.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland