Nieuwe generatie indicateur op de markt | Maritiem Nederland
Nieuws

Nieuwe generatie indicateur op de marktJan Spoelstra | donderdag 7 maart 2013
Toeleveranciers

Om HFO, MDO, LPG of gas verbrandingsmotoren optimaal te laten presteren en om op tijd onderhoud te plegen, moeten machinisten gebruikmaken van slimme meetapparatuur.

De firma Dijkman Elektrotechniek uit Tilburg brengt sinds eind 2012 een nieuw type indicateur op de Nederlandse markt. Dijkman is sinds eind 2012 de officiële importeur van het Deense Littelfuse Selco, producent van generator management en elektronica voor onder andere engine diagnostics. Het betreft de E5000-series indicateur voor het maken van een indicateur diagram.
Met een indicateur wordt het drukverloop in de cilinders van onder andere (scheeps)motoren gemeten. Via de indicateurkranen op de cilinders wordt de druksensor aangebracht. Het drukverloop wordt gekoppeld aan de stand van de krukas. Op elk schip moet een indicateur aanwezig zijn om tijdig noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden vast te stellen.
Volgens Jan Verwoerd, directeur/eigenaar van Dijkman Elektrotechniek, onderscheidt de E5000-series indicateur zich van vergelijkbare producten doordat de gepatenteerde hittebestendige GaP04 sensor veel langer meegaat. “Normaal gesproken kunnen machinisten maar enkele slagen van de motor meten, waarna de sensor het begeeft onder de hoge druk en temperatuur. Met ons apparaat kun je rustig langer blijven meten, en dat geeft betrouwbaardere metingen en uiteindelijk een beter afgestelde motor.”
Met de tegenwoordig geavanceerde communicatiemiddelen kan het diagram eenvoudig naar de wal gestuurd worden voor analyses en onderhoudsplanning.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland