Nieuwe excursies en vaartochten in programma Wereldhavendagen | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor de excursies en vaartochten moeten van tevoren kaarten worden gekocht (foto: Anne Reitsma/Wereldhavendagen)

Nieuwe excursies en vaartochten in programma Wereldhavendagenredactie | maandag 12 augustus 2019
Havenbedrijf Rotterdam

Het programma van de Wereldhavendagen is uitgebreid met nieuwe excursies en vaartochten. Op 6, 7 en 8 september kunnen bezoekers nog meer locaties in en om de Rotterdamse haven bezoeken. Verder is het aantal opstapplaatsen verruimd en is het bij een aantal excursies mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

Thema van de 42e editie van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’. Tijdens de excursies, die uitwaaieren naar alle uithoeken van het havengebied, kunnen bezoekers zelf kennismaken met het staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven.

De Botlekbrug is een van de grootste stalen beweegbare bruggen van Europa en cruciaal voor een goede doorstroom van verkeer over weg, spoor en water. Tijdens de excursie komen deelnemers alles te weten over wat erbij komt kijken om de brug elke dag goed te laten functioneren. Ook kunnen bezoekers via het Schiekanaal diep het achterland in naar Spaanse Polder, waar ze onder meer de monumentale Van Nellefabriek en Tollensfabriek kunnen bezichtigen. Het programma van Flow Drechtsteden is ook onderdeel van de Wereldhavendagen; een excursie brengt bezoekers naar Veth Propulsion in Papendrecht. 

Nieuwe vaartochten

Ook zijn er nieuwe vaartochten bevestigd. Zo meert bijvoorbeeld het zestig meter lange zeilschip 'De Eendracht' weer in Rotterdam af, is het mogelijk om vanaf partyschip 'De Ameland' de avondshow met het vuurwerk te bekijken, en verzorgen de historische zeeslepers 'Elbe' en 'Furie' van Sleepboothaven Maassluis diverse tochten. Wie wat meer snelheid zoekt, kiest voor een tocht in een RIB-powerboat of een ritje achterop een waterscooter van Dutch River Riders in de Rijnhaven.

Het programma van de Wereldhavendagen breidt dit jaar uit naar omliggende plaatsen. In de week voorafgaand aan het evenement is het marineschip MAHU te bezoeken in de Berghaven in Hoek van Holland.  Op 7 september vertrekken er vanuit Hoek van Holland een aantal excursies met de Fast Ferry, voor een bezoek aan diverse haventerminals.

Meer opstaplocaties

Dit jaar zijn er meer opstaplocaties voor excursies. Zo wordt het voor diverse excursies mogelijk om op te stappen bij de metrohaltes Tussenwater (in Hoogvliet) en Marconiplein. Ook is het bij een aantal excursies voor de eerste keer mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

Het volledige excursieaanbod is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Waar het evenemententerrein rond de Erasmusbrug gratis te bezoeken is, dienen voor de excursies en vaartochten wel kaarten te worden aangeschaft. Voor de ieder jaar weer populaire dagcruise van P&O Ferries is dat nu al mogelijk. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf 26 augustus 12.00 uur online te bestellen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland