Nieuwe chief financial officer Port of Amsterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
Sinds februari was Alexander Kousbroek al interim-CFO van het havenbedrijf.

Nieuwe chief financial officer Port of Amsterdam

Redactie | woensdag 23 december 2020
Havenbedrijf Amsterdam

Alexander Kousbroek is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) bij Port of Amsterdam. Hij volgt Michiel de Brauw op, die om gezondsheidsredenen terugtreedt. Kousbroek was al een tijdje interim CFO.

Kousbroek (40) werkt sinds 2015 bij Port of Amsterdam en was de laatste jaren hoofd Finance en Control. Vanuit die rol heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan van de haven en met de financiële organisatie van het havenbedrijf. Als CFO ad interim heeft hij het afgelopen jaar Michiel de Brauw vervangen die om gezondheidsredenen niet in staat was zijn functie als CFO uit te oefenen. De Brauw blijft verbonden aan het havenbedrijf en gaat aan de slag met verschillende projecten.

"Alexander heeft de afgelopen periode zijn meerwaarde getoond in een door de coronacrisis bijzonder lastige tijd", zegt CEO Koen Overtoom. "Hij kent het bedrijf, hij kent de klanten, is gedreven en resultaatgericht. Ik kijk uit naar een structurele voortzetting van onze samenwerking."

Bij Port of Amsterdam is de CFO verantwoordelijk voor de afdelingen Finance & Control, Risicomanagement, Business Control, Informatie Technologie, Inkoop en Juridische Zaken. Kousbroek heeft voorafgaand aan zijn functie bij Port of Amsterdam jarenlang gewerkt als accountant bij Deloitte. 

Partners Maritiem Nederland