Nieuw Statendam krijgt overwegend Nederlands scheepsteam | Maritiem Nederland
Nieuws
De Nieuw Statendam wordt op dit moment afgebouwd bij Fincantieri in Maghera (foto: Holland America Line)

Nieuw Statendam krijgt overwegend Nederlands scheepsteam

redactie | dinsdag 9 oktober 2018

Het is traditie bij Holland America Line dat de staf op haar cruiseschepen voor een groot deel uit Nederlandse officieren bestaat. Ook de 'Nieuw Statendam', die in december in de vaart komt, krijgt een overwegend Nederlands scheepsteam.

Kapitein Sybe de Boer, Staff Captain Kevin Beirnaert, Hotel Director Don Habets, Chief Engineer Eric van Loenen en Environmental Officer Dolf Kramer brengen samen tachtig jaar ervaring aan boord.

Het 99.500 ton wegende schip is momenteel in aanbouw op de Fincantieri werf in Marghera, Italië. In het winterseizoen vaart de Nieuw Statendam in het Caribisch gebied, om in de zomer te verhuizen naar Noord Europa, IJsland en de Middellandse Zee.

"Een bedrijf als Holland America Line, met 145 jaar geschiedenis, heeft een enorme hoeveelheid ervaren officieren en personeel om een succesvolle lancering van een nieuw schip te garanderen en we zijn zeer verheugd dat kapitein De Boer, Don, Eric, Kevin en Dolf het scheepsteam van de Nieuw Statendam gaan leiden“, aldus Orlando Ashford, de (Amerikaanse) president van de cruiserederij. 

Partners Maritiem Nederland