Nieuw samenwerkingsverband LNG | Maritiem Nederland
Nieuws
In de Seinehaven in Rotterdam kan de binnenvaart LNG tanken.

Nieuw samenwerkingsverband LNGRedactie | dinsdag 29 april 2014
Binnenvaart, Havens, LNG

In de Rijn-Main-Donaucorridor moet op korte termijn LNG beschikbaar zijn voor de binnenvaart, zodat de binnenvaart geen rare bokkesprongen hoeft uit te halen om langs een bunkerstation te varen.

Op vrijdag 25 april ondertekenden de havenbedrijven van Antwerpen, Mannheim, Rotterdam, Strasbourg en Zwitserland een samenwerkingsverband voor de introductie van LNG. Het gaat om samenwerking op het gebied van onderzoek, promotie, kennisoverdracht, regelgeving en bunkerinfrastructuur.

De afspraken liggen in het verlengde van het LNG Masterplan van de Rijn-Main-Donaucorridor waar alle deelnemers ook bij betrokken zijn. Doel van dit masterplan is het op volledige schaal inzetten van vloeibare aardgas als brandstof voor de binnenvaart in deze corridor. De Europese Unie steunt met een subsidie van 40 miljoen euro een LNG infrastructuur voor het Rijn-Main-Donaugebied. Inmiddels is met ondersteuning van het LNG Masterplan de Danser Group begonnen met de ombouw van het koppelverband 'Eiger-Nordwand'.

De samenwerking past in het streven van het Havenbedrijf Rotterdam om de markt voor LNG als brandstof tot volle ontwikkeling te krijgen en om vóór eind 2015 een LNG-hub in Rotterdam te openen. Om dit te bewerkstelligen investeert het Havenbedrijf in infrastructuur, is het nauw betrokken bij de totstandkoming van het benodigde (inter)nationale beleid en regelgeving en investeert het in samenwerking met relevante partners.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland