Nieuw onderkomen Damen Marine Components | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van het nieuwe DMC-kantoor in Hardinxveld-Giessendam (foto: Damen)

Nieuw onderkomen Damen Marine Components

redactie | woensdag 11 juli 2018
Toeleveranciers

Damen Marine Components bouwt een nieuw onderkomen in Hardinxveld-Giessendam. In het gebouw - dat zowel een kantoorfunctie heeft als constructieruimte biedt - kunnen tachtig mensen werken.  

Het nieuwe pand zal capaciteit hebben voor de complete reeks van disciplines die DMC in huis heeft: engineering, supply chain management, verkoop en ondersteuning en project management, alsmede financiën, HRM en ICT. “Bovendien creëert dit de juiste basis voor teamspirit en efficiëntere werkverhoudingen”, zegt managing director Steef Staal.

Een eerste reden voor de bouw van een nieuw pand is om meer werkruimte te creëren vanwege het gegroeide aantal medewerkers na de fusie tussen DMC en Van der Velden Marine Systems (VDVMS), eerder dit jaar. Een tweede reden is het groeipotentieel dat zich bij DMC aftekent. Dit geldt voor zowel DMC’s straalbuizen als de Van der Velden roeren en stuursystemen. "Bovendien gaan we ons assortiment verbreden en zullen we nieuwe producten introduceren”, aldus Staal.

In de architectuur van het nieuwe gebouw valt DMC’s relatie met de Damen Shipyards Group te herkennen. Toch blijft het volgens Staal ook belangrijk om een zekere mate van de eigen identiteit te houden. “Natuurlijk, we zijn een Damen-bedrijf, maar dit betekent niet dat al onze contracten vanuit Damen komen. Integendeel, meer dan 80 procent van onze omzet is niet-Damen gerelateerd.”

Partners Maritiem Nederland