Nieuw droogdok Heesen in aanbouw | Maritiem Nederland
Nieuws

Nieuw droogdok Heesen in aanbouw

Redactie | woensdag 17 juni 2015
Scheepsbouw, Jachtbouw & Watersport

Heesen Yachts uit Oss is gestart met de bouw van een nieuw 85 meter lang droogdok op het werfterrein in Oss.

De nieuwe hal en het droogdok, die worden opgetrokken uit 2.000 kubieke meter beton en 500 ton staal, vervangen twee bestaande hallen. De plannen voor de bouw van het droogdok (85x17 meter) zijn al sinds de Monaco Boat Show in september 2014 bekend. Op 15 juni startte de bouw en in november 2016 wil de jachtbouwer de kiel leggen van het eerste superjacht in de nieuwe hal.

Volgens het bestuur van Heesen trekken de 65 meter lange 'Galactica Star' van Heesen en de 70 meter lange 'Kometa' die nu in aanbouw is veel belangstelling van eerdere klanten van Heesen. Daarom verwacht de werf in de toekomst jachten tot 80 meter lang te verkopen.

Speciale aandacht wordt bij de bouw van de hal (95x30x22 meter) besteed aan systemen voor klimaatbeheersing en verlichting. Zo zal de verlichting aangepast kunnen worden op de hoeveelheid zonlicht buiten en zal 60.000 kubieke meter lucht per uur gefilterd en wel de hal instromen. Vooral het verfproces vereist een schone lucht en goede verlichting. Op een baggerschip of offshore schip maken een hobbel en een bobbel op de scheepshuid niet veel uit - voor een jacht is dat onbespreekbaar.

Partners Maritiem Nederland