New kid on the block: Amsterdam Shipyards | Maritiem Nederland
Nieuws
Links op de foto komt het hoofdkantoor van Amsterdam Shipyards in de Mainhaven in Amsterdam.

New kid on the block: Amsterdam Shipyards

redactie | dinsdag 23 november 2021
Scheepsbouw, Baggeren, Havenbedrijf Amsterdam, Cruise

De naam klinkt vertrouwd maar is verrassend genoeg gloednieuw. Op 18 november heeft Amsterdam Shipyards een overeenkomst voor vijftig jaar afgesloten met Port of Amsterdam om een groot perceel, volledig watergebonden en haven gerelateerd, aan de Mainhavenweg te gebruiken. Hiermee krijgt Amsterdam Shipyards de ruimte om de nieuwe innovatieve en moderne scheepswerf langjarig te exploiteren.

“Met het tekenen van deze overeenkomst voor vijftig jaar kunnen wij investeren in het uitbouwen van een innovatieve en moderne scheepswerf aan de Mainhaven”, zegt oprichter Peter Versluis van Amsterdam Shipyards. “Deze innovatieve werf zal zich voornamelijk richten op het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van duurzame en hoogwaardige cruiseschepen, baggerschepen en (elektrificatie van) binnenvaartschepen”, vertel Versluis over de plannen van de nieuwe werf.

“Dankzij de zekerheid die we nu hebben, starten wij met het inrichten van de moderne en klimaat neutrale faciliteiten zoals duurzame werkruimten, kades en elektrische kranen. ” De coronapandemie heeft geleid tot een nieuwe markt voor kleinere zeegaande cruiseschepen voor 100 tot 400 passagiers. De klanten willen meer ruimte en minder massaal varen met meer luxe en beleving. Juist deze markt verwachten de oprichters van Amsterdam Shipyards, die kunnen bogen op jarenlange expertise in de binnenvaart cruisemarkt, goed te kunnen bedienen.

Nieuwe nichemarkt

Voor Nederland en haar infrastructuur wordt dit dan ook een nieuwe niche markt, verwacht Versluis.  "Amsterdam Shipyards wordt een moderne en innovatieve werf in Nederland die met haar vaste leveranciers en partners en een uitstekende locatie in Amsterdam deze markt goed kan bedienen.”

Behalve op de bouw van cruiseschepen zal Amsterdam Shipyards zich ook richter op baggerschepen en (elektrificatie van) binnenvaartschepen. Simulatoren en trainingsprogramma’s voor de bemanning worden onderdeel van de levering. Het managementteam, onder leiding van de ceo Arnold den Boon, heeft gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring in diverse takken van de scheepvaartindustrie.

ASY Energybox

De oprichter van Amsterdam Shipyards (ASY) is Peter Versluis, de eigenaar van Veka Shipbuilding Group. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in de maritieme sector en maakt zich al jaren sterk voor innovatie en duurzaamheid in de scheepvaart. Hierbij ligt de focus op het realiseren van duurzame en emissievrije oplossingen. De basis hiervoor is een all electric ship, waarbij de energiebron gekozen kan worden in de vorm van een 'ASY Energybox'.

Afhankelijk van de toepassing en de ontwikkeling en status van de diverse opslag- en energiebronnen kan een 'ASY Energybox' geïnstalleerd worden op basis van gas, waterstof, batterijen of een combinatie van deze energiedragers.. "De output van de 'ASY Energybox' is elektrisch vermogen om het all-electric ship te voorzien van energie. Wij hebben een flexibel basisontwerp gemaakt dat het tempo van de verduurzaming efficiënt kan volgen", zegt Versluis.

Managementteam

Naast ceo Arnold den Boon bestaat het managementteam van Amsterdam Shipyards uit Mark van Leijden (cfo), Joep Berghuis (operational manager), Marcel Boor (dredge manager), André Kik (marine engineer) en Meindert Zwanenburg (mechanical engineer). Van Leijden, Boor, Kik en Zwanenburg werkten een groot deel van hun loopbaan bij Royal IHC. Zij nemen een karrevracht aan ervaring mee in het bouwen van innovatieve 'state of the art' baggerschepen.

Het managementteam en oprichter Peter Versluis, v.l.n.r. Marcel Boor, Mark van Leijden, Joep Berghuis, Arnold den Boon, Peter Versluis, André Kik en Meindert Zwanenburg (foto: Amsterdam Shipyards).

 

Partners Maritiem Nederland