Naval Group presenteert nieuwe concept-onderzeeboot | Maritiem Nederland
Nieuws
De nieuwe conceptonderzeeër kan maandenlang onder water blijven dankzij de grote energiecapaciteit aan boord.

Naval Group presenteert nieuwe concept-onderzeebootRedactie | vrijdag 20 november 2020
Marine, Scheepsbouw

Tijdens de Nederlandse Defensie- en Veiligheidstentoonstelling (NEDS 2020), die dit jaar vanwege de coronacrisis online werd gehouden. liet Naval Group zijn expertise op het gebied van onderzeeboten zien en presenteerde het Franse concern een recent conceptschip, de SMX 31E.

Naval is een van de kanshebbers voor het Walrus-vervangingsprogramma van de Koninklijke Marine. Eerder dit jaar heeft het bedrijf de eerste eenheden van zijn nieuwe Barracuda-klasse onderzeeboten overgedragen aan de Franse marine (die er zes heeft besteld). Deze nieuwste familie van onderzeeboten is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van internationaal leidende marines, en om specifiek te antwoorden op het mondiaal veranderende dreigingsbeeld. Ook Australië heeft het Barracuda-concept geselecteerd voor de vernieuwing van zijn onderzeevloot met twaalf nieuwe boten van de Attack-klasse.

Op NEDS 2020 presenteerde Naval ook zijn conceptschip, de SMX 31E. Om aan de operationele behoeften van de komende decennia te voldoen, innoveert Naval met dit concept onderzeebootontwerp en verlegt daarmee technologische drempels om grensverleggende prestaties te behalen. De SMX 31E richt zich op verminderde kwetsbaarheid en een groter uithoudingsvermogen, waardoor hij maandenlang onder water kan blijven dankzij de grote energiecapaciteit aan boord en het efficiënte energiebeheersysteem. Met behulp van kunstmatige intelligentie biedt deze onderzeeër optimale connectiviteit met de rest van de vloot in een gedistribueerd onderwater-netwerk.

Onderzeebootcluster

Naval Group is continu in gesprek met bedrijven en kennisinstellingen in het Nederlandse marinebouwcluster. Sinds 2013 is al meer dan 215 miljoen euro aan contracten toegekend aan de Nederlandse industrie en Nederlandse kennisinstellingen. Meer dan twintig Nederlandse partners (waaronder Marin, TNO, Thales Nederland, Bolidt en Radio Holland) zijn betrokken bij verschillende marinebouwprogramma’s voor zowel Frankrijk als de exportmarkt.

Om het Nederlandse onderzeebootcluster te versterken werkt Naval samen met Nederlandse industriële partners om de bestaande kennis te vergroten en voor te bereiden op de toekomstige ontwerp- en bouwfase, het autonome onderhoud en de upgrade van de nieuwe onderzeeboten.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland