Na digitale editie 2020 gaat Wereldhavendagen live | Maritiem Nederland
Nieuws
Op de Parkkade is traditiegetrouw de Koninklijke Marine Experience te vinden.

Na digitale editie 2020 gaat Wereldhavendagen live

redactie | donderdag 24 juni 2021
Havenbedrijf Rotterdam

De 44e editie van Wereldhavendagen gaat door. Op 3, 4 en 5 september 2021 zet het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland de Rotterdamse haven in het zonnetje met het thema ‘Port Of Opportunities’. Er is een divers online en ingetogen fysiek programma, dat past bij de dan mogelijk nog geldende maatregelen voor grote publieksevenementen.

Omdat nu nog onbekend is welke Covid 19-maatregelen in september zullen geleden, heeft de Stichting Wereldhavendagen gekozen voor kleinschalige fysieke onderdelen. Ook het vorig jaar geïntroduceerde digitale programma is in een nieuw jasje gestoken. Vanwege de beperkingen zullen het programma op de kades, demonstraties op het water en de avondshow met vuurwerk bij de Erasmusbrug ook dit jaar niet plaatsvinden.

Excursies en tours

Wel zijn er dit jaar weer diverse excursies die het havengebied in gaan en waarbij bezoekers kennis kunnen maken met alle mogelijkheden van de Rotterdamse haven. Ook zijn er tours door de haven die bezoekers op eigen gelegenheid kunnen doen. De organisatie maakt het gehele aanbod bekend op 15 juli, de kaartverkoop start 20 augustus.

In het centrum krijgt de vorig jaar geïntroduceerde foto-expo een vervolg. De expositie ‘Werken in de Rotterdamse haven’ op de buitengevel van het Maritiem Museum staat dit jaar in het teken van de mensen die met hun werk elke dag het succes van de haven mogelijk maken. Ook via een route langs de etalages van winkels kan men in het centrum alles ontdekken over deze beroepen.

Marine Experience

Het vorig jaar geïntroduceerde scholenprogramma ‘De haven komt naar je toe!’ krijgt ook een vervolg. Jongeren maken hier kennis met alle mogelijkheden die de haven en zijn bedrijven te bieden hebben. Scholen ontvangen havenbedrijven voor gastelessen of kunnen zelf een bezoek brengen aan havenbedrijven, het Belasting & Douane Museum, het Maritiem Museum, het Mariniersmuseum en het Wereldmuseum. Daarnaast is er dit jaar een 'Real Life Game' in de Schiecentrale, een soort escaperoom die samen met Provincie Zuid-Holland wordt ontwikkeld.

Op de Parkkade staat traditiegetrouw het mariniersdorp. Deze ‘Koninklijke Marine Experience’ biedt een educatief en interactief programma over de carrièremogelijkheden bij de Marine.

Digitaal programma

Voor wie liever thuisblijft, is er op zaterdag 4 september een digitaal programma via de website van de Wereldhavendagen. Evenementenbureau Co Solo, normaliter verantwoordelijk voor de avondshow en het vuurwerk, heeft een spectaculaire online havenshow ontwikkeld. Presentator Richard Groenendijk ontvangt gasten in de studio, er zijn kijkjes achter de schermen bij bedrijven in de haven en toffe prijzen te winnen. Ook de vorig jaar geïntroduceerde drones Amy en Djimmy zijn terug en nemen de kijker mee in hun unieke perspectief op Rotterdam en de haven.

“Zoals het thema ‘Port Of Opportunities’ aangeeft, denken we in Rotterdam altijd in mogelijkheden”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “We zijn ontzettend blij dat we ondanks de geldende maatregelen een uitgebreid programma kunnen neerzetten, waarmee onze bezoekers zowel fysiek als online kennis kunnen maken met alle kansen die de Rotterdamse haven te bieden heeft.”

 

Partners Maritiem Nederland