MSC plaatst order voor vier schepen in ultraluxe segment | Maritiem Nederland
Nieuws
De ultraluxe klasse van MSC Cruises onderscheidt zich onder meer met een 24/7 butlerservice (foto: MSC)

MSC plaatst order voor vier schepen in ultraluxe segmentredactie | vrijdag 19 oktober 2018
Cruise

MSC Cruises en Fincantieri hebben een Memorandum of Agreement (MOA) bereikt voor de bouw van vier ultraluxe cruiseschepen voor een totale waarde van meer dan 2 miljard euro. Het eerste schip komt in het voorjaar van 2023 in de vaart.

De schepen met een tonnage van ongeveer 64.000 GT zullen over 500 hutten beschikken. Na de oplevering van het eerste schip zullen de volgende drie schepen vanaf 2024 één keer per jaar in gebruik genomen. 

De schepen zullen onder meer de beste en nieuwste milieutechnologie en andere geavanceerde maritieme oplossingen op zee bevatten. Volgens het persbericht zullen MSC en Fincantieri "ook een zeer innovatief ontwerp presenteren en baanbrekende opties introduceren voor het comfort en de ontspanning van de gasten".

24/7 butlerservice

Volgens Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, vloeit de bestelling voort uit het grote succes van ons luxe scheepvaartconcept. Onze gasten hebben ons gevraagd om deel te nemen aan het ultraluxe segment, als een natuurlijke evolutie van de MSC Yacht Club. Deze schepen zullen dankzij hun grootte unieke routes kunnen aanbieden en de services zullen naar een ander niveau worden gebracht, inclusief onze gepersonaliseerde MSC Yacht Club butlerservice, die 24/7 beschikbaar is."

Met de toevoeging van de vier nieuwe order is het investeringsplan van MSC Cruises goed voor een totaal van zeventien schepen die tegen 2027 worden gebouwd. Drie hiervan zijn al opgeleverd: MSC Meraviglia, MSC Seaside en MSC Seaview. In maart resp. november 2019 volgen de MSC Bellissima en de MSC Grandiosa.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland