MSC gaat Vlissingen wekelijks aandoen | Maritiem Nederland
Nieuws
De route loopt van Sint-Petersburg via Antwerpen over Vlissingen naar West-Afrika (foto: North Sea Port)

MSC gaat Vlissingen wekelijks aandoenredactie | donderdag 12 september 2019
Havens

Op 18 september stuurt MSC voor de allereerste keer een schip rechtstreeks naar Vlissingen. De wereldwijde nummer twee in het maritiem vervoer van containers neemt North Sea Port wekelijks op in zijn netwerk.

Het gaat om de eerste rechtstreekse aanloop door rederij Mediterranean Shipping Company (MSC) in het havengebied van North Sea Port. Op 18 september zal het containerschip ‘MSC Alabama’ in Vlissingen aanmeren om er containers te gaan laden. Hiermee weet North Sea Port zijn positie in het containersegment uit te breiden en die als ‘food port’ te verstevigen. Het containerschip is 242 meter lang, 32 meter breed en heeft een capaciteit van 3.400 TEU. Het vaart op de route van de Angola Express Service.

MSC legt het schip in op een dienst die Vlissingen verbindt met West-Afrika. “Met de toevoeging van Vlissingen op de route van de Angola Express Service van MSC staat North Sea Port in verbinding met Senegal, Guinee en Ivoorkust alsook met het netwerk van alle overige wereldwijde lijndiensten van MSC”, zegt Jan van der Graaf, Reefer General Manager van MSC.

De route van de Angola Express Service loopt van Sint-Petersburg via Antwerpen over Vlissingen naar Le Havre, Sines, Las Palmas, Dakar, Conakry, San Pedro en Lome tot in Luanda.

Deepsea-containervervoer

Voor North Sea Port gaat het om de tweede containerdienst richting West-Afrika. De Franse rederij CMA CGM loopt Vlissingen al langer rechtstreeks aan op die route. CMA CGM is de vierde grootste containeroperator ter wereld. Met MSC krijgt North Sea Port nu ook de wereldwijde nummer twee over de vloer.

“De komst van MSC bewijst opnieuw dat North Sea Port voor de containersector niet alleen bij de binnenvaart of voor intra-Europees shortseaverkeer in beeld komt. Wij kunnen ook een rol spelen voor deepsea-containervervoer waarbij schepen de brug slaan tussen twee continenten. Hiermee bieden we meer mogelijkheden aan om lading via onze haven te vervoeren”, zegt Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland