Minister bezoekt project Markermeerdijken | Maritiem Nederland
Nieuws
Minister Van Nieuwenhuizen en Maxime Verhagen krijgen uitleg van projectdirecteur Arjen Los.

Minister bezoekt project Markermeerdijkenredactie | dinsdag 7 juli 2020
Baggeren

Minister Cora van Nieuwenhuizen was met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, op bezoek bij de Alliantie Markermeerdijken. Het werkbezoek aan de uitvoering van de dijkversterking vond plaats in het kader van de ‘doorbouwers’-campagne van Bouwend Nederland die aandacht vraagt voor het belang van veilig en verantwoord doorbouwen in tijden van PFAS, stikstof en corona. 

Projectdirecteur Arjen Los gaf een toelichting over het werk aan de versterking van de oeverdijk bij Hoorn. Van Nieuwenhuizen en Verhagen toonden veel interesse in de publiek/private samenwerking binnen de alliantie, maar ook voor de innovaties in het project en de 'meekoppelkansen' zoals het stadsstrand dat gemeente Hoorn op de oeverdijk gaat realiseren.

“Het belangrijkste doel is dat we de mensen achter deze dijk blijven beschermen", zei Los. "Dat we dat moeten doen onder omstandigheden die het complex maken zoals hier, waar we een dijk bouwen op veen, dan kunnen wij niet alleen als Alliantie maar ook als Hollandse dijkenbouwers trots zijn. Wat ik geweldig vind, is dat we het in deze tijd waar we te maken hebben met PFAS, stikstof en corona voor elkaar krijgen om door te bouwen. Een Alliantie-vorm zoals we hier hebben, draagt daar gigantisch aan bij. En, ook belangrijk, met het doorbouwen voorkomen we ook onnodige maatschappelijke kosten door vertragingen.”

Bouwsector als locomotief

“Infrabedrijven maken de Markermeerdijken weer veilig om 1,2 miljoen Noord-Hollanders te beschermen tegen overstromingen", aldus Verhagen. "Ik roep de minister en lagere overheden dan ook op om juist in tijden van corona en stikstof investeringen in infra op peil te houden en projecten naar voren te halen. De bouwsector is immers de locomotief die de hele Nederlandse economische trein weer kan laten rijden.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland