Minder offshore windvermogen in aanbouw | Maritiem Nederland
Nieuws
Het Prinses Amaliawindpark in de Noordzee omvat zestig windturbines.

Minder offshore windvermogen in aanbouwJan Spoelstra | maandag 21 juli 2014
Offshore Wind

Het totale vermogen van de in de eerste helft van het jaar op het Europese elektriciteitsnet aangesloten offshore windturbines daalde met 25 procent.

Er zijn momenteel zestien offshore windparken in aanbouw in Europa met een totaal vermogen van 4.900 megawatt. Daarvan zijn in de eerste helft van dit jaar 224 windturbines aangesloten op het Europese elektriciteitsnet met een totaal vermogen van 781 megawatt (2013: 1.045 megawatt). Dat meldt de European Wind Energy Association (EWEA) in haar halfjaarcijfers, waarin tevens melding wordt gemaakt van 310 afgebouwde windmolens (1.200 megewatt) die wachten op walaansluiting.

Volgens EWEA directeur Justin Wilkis is de offshore windindustrie, ondanks een dalend aantal turbines dat jaarlijks aangesloten wordt, nog steeds de snelstgroeiende energiemarkt.

Er zijn momenteel 73 windparken in Europa, verdeeld over elf landen, die een totaal vermogen kunnen leveren van 7.343 megawatt. De Europese offshore windturbines kunnen jaarlijks 27 terawattuur aan energie produceren, wat ongeveer gelijk is aan het totale jaarlijkse verbruik van Nederlandse huishoudens.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland