Miljoenensubsidie voor onderzoek circulaire scheepvaart | Maritiem Nederland
Nieuws

Miljoenensubsidie voor onderzoek circulaire scheepvaart

redactie | dinsdag 16 november 2021
Zeevaart, Binnenvaart, MET Event

Voor innovatie op het gebied van schonere zee- en binnenvaart reserveert onderzoeksfinancier NWO ruim 8 miljoen euro. Het onderzoek moet bijdragen aan de ambitie van de scheepvaart om in 2050 de helft minder CO2 uit te laten stoten. De nationale binnenvaart wil ook overgaan naar emissievrij varen.

Het onderzoek is gericht op samenwerking van publieke en private partijen: (industriële) partners kunnen hun eigen innovatiebehoefte inbrengen. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen die passen bij de innovatievraag van de partner.

Voor het samenbrengen van de verschillende betrokkenen organiseert NWO twee online matchmakingsbijeenkomsten. Potentiële onderzoekspartners zijn van harte welkom bij deze bijeenkomsten, die los van elkaar te volgen zijn. Deelname aan de matchmakingsbijeenkomsten is kosteloos.

Emissieloze en circulaire scheepvaart

Op 24 november van 9.00-12.00 uur organiseert NWO de eerste online matchmakingbijeenkomst voor aanvragers van de NWA-call Zero-emissie binnenvaart en de KIC-call Emissieloze en circulaire scheepvaart. De gecombineerde matchmaking is gericht op onderzoekers, vanuit de gehele kennisketen en verschillende disciplines, private en publieke partners en andere geïnteresseerde partijen. Deze matchmaking biedt partners de mogelijkheid hun eigen vraag in te brengen en mee te denken over de richting van het onderzoek.

Partners en cofinanciers

De tweede online matchmakingsbijeenkomst op 8 december van 9.00-12.00 uur staat in het teken van het verbinden van de onderzoeksvoorstellen met samenwerkingspartners en cofinanciers.

Bron: NML

Partners Maritiem Nederland