MHI Vestas kiest Eemshaven voor onderhoud windparken | Maritiem Nederland
Nieuws
Vanuit de Eemhaven test Vestas de Mono Bucket-fundering voor de nieuwe V164-turbines (foto: MHI Vestas)

MHI Vestas kiest Eemshaven voor onderhoud windparkenredactie | woensdag 6 maart 2019
Havens, Offshore Wind

De Deense windturbinefabrikant MHI Vestas kiest voor de Eemshaven als servicebasis voor het onderhoud en de exploitatie van de 33 turbines van offshore windpark Deutsche Bucht in het Duitse deel van de Noordzee.

MHI Vestas gaat de offshore service hub in Eemshaven gebruiken als basis voor de inbedrijfstelling van turbines en vijftien jaar onderhoud voor het windpark van 269 MW. In dit windpark gaat Vestas voor het eerst de Mono Bucket-fundering testen onder commerciële bedrijfsomstandigheden, met twee V164-8,4 MW turbines. In totaal zal het offshore windpark bestaan uit 33 van deze windturbines.

MHI Vestas is de eerste klant van de nieuwe DHSS supportbasis in de Eemshaven. De basis, die is voorzien van een magazijn met temperatuurregeling, een vloeistofdicht terrein en kantoorfaciliteiten, is eind 2018 opgeleverd. 

"Geografisch gezien is de Eemshaven ideaal voor de plaatsing van offshore windparken in Duitsland en Noord-Nederland. Met deze mijlpaal voor ons bedrijf laten we zien dat Groningen Seaports ook een haven is met A1-voorzieningen voor de inbedrijfstelling én voor onderhoud en exploitatie (O&M) van windparken op zee", zegt ceo Wim Schouwenaar van DHSS.

Lange termijn oplossing

“Wij wilden zorgen voor een duurzame lange-termijn oplossing op de meest efficiënte afstand van de Duitse Bocht. Met DHSS hebben we een partner gevonden die op het gebied van offshore hernieuwbare energie zijn sporen heeft verdiend als leverancier van agency-diensten voor scheeps- en havenactiviteiten en daarnaast van magazijnen en helikopterlogistiek. Deze nieuwe faciliteit en de locatie ervan zijn voor ons ideaal”, aldus Henrik Lehmkuhl, service manager, Deutsche Bucht bij MHI Vestas, en Troels Hovgesen, commissioning project manager.

Offshore service hub

Deutsche Bucht is het vierde windpark dat O&M laat uitvoeren vanuit de Eemshaven. Eerder al kozen Siemens Gamesa en Merkur Offshore voor de Eemshaven als offshore service hub. Siemens Gamesa onderhoudt de windparken Gemini en Veja Mate; Merkur Offshore het gelijknamige windpark bestaande uit General Electric turbines.      

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland