Merwede levert werk op maat | Maritiem Nederland
Nieuws

Merwede levert werk op maatAndré Veenstra | woensdag 11 oktober 2006

Op vrijdag 22 september is bij Merwede Shipyard in Hardinxveld-Giessendam het eerste van twee offshore constructieschepen gedoopt en te water gelaten: de ‘Seven Oceans’. Staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip verrichtte de doop.

 

De ‘Seven Oceans’ is 157,1 meter lang, 28,4 meter breed bij een diepgang van maximaal 8 meter. Het schip heeft een draagvermogen van 12.430 ton. Aan boord is accommodatie voor 120 personen. Het schip is ontworpen voor het leggen van stijve en flexibele pijpen vanaf een haspel. Het is daarnaast bedoeld voor offshoreconstructiewerk.

 

De ‘Seven Oceans’ is wereldwijd in te zetten en is volledig afhankelijk van Dynamic Positioning. Tevens krijgt het een volledig geïntegreerde 6,6 kV elektrische installatie. De voortstuwing geschiedt met behulp van drie elektrisch aangedreven roerpropellers, met vaste schroeven in de straalbuizen achter. In het voorschip komen twee elektrisch aangedreven roerpropellers met bovendien nog een boegschroef. Achter de accommodatie komt een complete ROV-hangar. Aan bakboord midscheeps komt een 400 MT offshorekraan. Daarnaast krijgt het schip twee offshoredekkranen, één aan stuurboord voor en één aan bakboord achter het werkdek. Het schip krijgt achter de hoofdpijpenspoel een open werkdek met een oppervlak van ten minste 650 vierkante meter. Achter op het schip wordt een pijpenleghelling gemonteerd en rond het dek komen werkplatforms.

 

In juni 2005 heeft Merwede Shipyard van Subsea 7 het contract gekregen voor ontwerp en bouw van dit nieuwe schip. De pijpenleginstallatie is ontworpen en gebouwd door Huisman-Itrec. Merwede Shipyard heeft het contract te danken aan het feit dat de werf het schip volledig in overeenstemming met de eisen en wensen van de rederij kon ontwerpen en bouwen, inclusief de integratie van de pijpenleginstallatie en de kranen. Een en ander binnen de gevraagde korte levertijd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland