Meer maritieme samenwerking tussen Nederland en Indonesië | Maritiem Nederland
Nieuws
De haven van Jakarta.

Meer maritieme samenwerking tussen Nederland en Indonesië

Redactie | maandag 25 april 2016
Havens, Havenbedrijf Rotterdam

Nederland en Indonesië gaan nauwer samenwerken op het gebied van havenontwikkeling, scheepsbouw en visserij.

Minister van Infrastructuur en Milieu Schultz van Haegen en de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken Marsudi tekenden vrijdag 22 april een akkoord om de maritieme samenwerking te versterken. Het akkoord sluit goed aan bij de lopende samenwerking op het gebied van waterbeheer en kustontwikkeling. De Nederlandse kennis wordt vooral ingezet in de strijd tegen overstromingen, vervuiling van rivieren en drinkwatertekorten.

Samen met een bedrijvendelegatie uit Indonesië en Nederland brachten minister Schultz, burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en president Widodo vrijdag 22 april een bezoek aan Maasvlakte II onder leiding van Allard Castelein CEO Havenbedrijf. Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven werd de president geïnformeerd over de havenontwikkeling, de maritieme sector en over waterveiligheid en kustverdediging.

Schultz benadrukte dat Indonesië baat heeft bij de Nederlandse kennis en kunde. Op deze manier kan de regering in Jakarta haar economie uitbouwen. “Indonesië kan veel nieuwe banen creëren en voor Nederlandse bedrijven liggen er veel kansen”, zei de Nederlandse minister. Nederland heeft kennis over het zo efficiënt mogelijk overslaan van goederen in de haven. Ook het aanleggen van speciale economische zones rond havens, het ontwikkelen van havens en het organiseren van de logistiek zijn onderwerpen waar Nederland goed in is. Daarnaast heeft Nederland Indonesië veel te bieden op het gebied van maritieme opleidingen.

Partners Maritiem Nederland