Meer cruiseschepen naar Amsterdam | Maritiem Nederland
Nieuws

Meer cruiseschepen naar Amsterdam

Bart Stam | woensdag 2 mei 2007

Met de komst van de ‘Black Watch’, op vrijdag 30 maart, heeft Passenger Terminal Amsterdam (PTA) het nieuwe cruiseseizoen van de hoofdstad ingeluid. De Black Watch is de eerste van in totaal 77 cruiseschepen die voor dit jaar een ligplaats in Amsterdam hebben gereserveerd. Het schip van rederij Fred. Olsen Cruises heeft een lengte van 206 meter en biedt met acht dekken ruimte aan 868 passagiers. Het cruiseschip deed de terminal aan bij de Piet Heinkade, op doorreis naar Honfleur (Frankrijk), vanuit Southampton.

 

In totaal zullen dit jaar 140.000 passagiers van cruiseschepen Amsterdam bezoeken, een groei van 15 procent ten opzichte van 2006. Voor 2008 hebben zich reeds 93 schepen gemeld. Daarnaast hebben dit jaar 35 zeecruiseschepen Amsterdam als vaste thuishaven gekozen. Voor 2007 verwacht PTA 56 van deze turnarounds.

 

Vier schepen doen Amsterdam voor het eerst aan, waaronder de ‘Navigator of the Seas’. Met een lengte van 312 meter is dit het grootste schip in de geschiedenis van de passagiersterminal. Naast zeecruiseschepen zullen dit jaar ruim duizend riviercruiseschepen Amsterdam aandoen. 

 

www.ptamsterdam.com

Partners Maritiem Nederland