Medailles voor ABN-AMRO | Maritiem Nederland
Nieuws

Medailles voor ABN-AMRO

Bart Stam | donderdag 7 december 2006

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders op 5 november reikte voorzitter Ronald de Jong de penningen en certificaten uit voor het ronden van Kaap Hoorn per zeilschip. In de schouwburg van Hoorn waren 210 genodigden aanwezig. De gelukkigen waren onder anderen Klaartje Zuiderbaan en Eisso Kroonenberg, bemanningsleden van respectievelijk ‘Amer Sports Too’ en de bark ‘Europa’. Ook Simeon Tienpont van ABN-AMRO II kreeg een penning en certificaat. Dat er niet meer bemanningsleden van ABN-AMRO aanwezig waren, vond De Jong begrijpelijk: “Zeezeilers zijn tegenwoordig professionals. Ze varen liever dan dat ze medailles ophalen.”

 

Aangrijpend was het moment waarop de vader van Hans Horrevoets de onderscheiding voor zijn bij de race omgekomen zoon in ontvangst nam. Horrevoets memoreerde dat de liefde van zijn zoon voor de zeilsport er al van kinds af aan inzat. Hij dankte de Kaap Hoorn-vaarders en ABN-AMRO voor de respectvolle herdenking. Zo stond Jan Berent Heukensfeldt Jansen, directeur van het ABN-AMRO-zeilteam, in zijn toelichting bij de filmbeelden van de zeilrace uitgebreid stil bij het ongeval op de Atlantische Oceaan. De sessie werd besloten met een minuut stilte.

 

Gastspreker was Fred Busker, ouddirecteur van Shell Tankers. Hij gaf tekst en uitleg bij het vastlopen van de ‘Metula’ in 1974 in de Straat van Magellaan, waarbij de olietanker 50.000 ton olie verloor. Via een ingewikkelde bergingsoperatie kon Smit het 325 meter lange schip van 206.717 ton vlot trekken. Dit gebeurde door een combinatie van 24.000 pk aan sleepboten, opdrijvend vermogen via de ballasttanks en extra generatoren. De bergingsoperatie duurde 3 maanden en kostte 6 miljoen dollar. Volgens Busker is een grote milieuramp voorkomen doordat 90.000 ton olie kon worden overgepompt en het feit dat de trek van duizenden pinguïns nog niet was begonnen. Shell heeft in Chili en Argentinië ter compensatie ecologische instituten gesteund. Na het ongeval is er meer aandacht gekomen voor navigatie, pompcapaciteit en bergingscontracten.

Partners Maritiem Nederland