MATCH mikt op honderd innovatieve havenprojecten | Maritiem Nederland
Nieuws
'Think like a tugboat' is een voorbeeld van out of the box-denken in de Rotterdamse haven.

MATCH mikt op honderd innovatieve havenprojectenRedactie | donderdag 26 november 2020
Havenbedrijf Rotterdam

Door de coronapandemie blijven veel innovatiekansen onbenut. Daarom begint PortXL met het programma MATCH. Doel: het komende jaar honderd innovatieve pilots samen met bedrijven te starten in de Rotterdamse haven. Door bedrijven en startups met elkaar te verbinden, ontstaan er kansen voor innovaties die de Rotterdamse haven schoner, duurzamer en slimmer maken.

Het Covid-19 virus zorgt voor een afwachtende houding bij sommige investerende marktpartijen. Om de haveneconomie sneller uit de corona-dip te halen, is het van belang om juist nu te investeren in vernieuwingen die de haven slim en competitief houden. Door het bedrijfsleven actief te koppelen aan innovatieve startups, worden nieuwe technologieën, slimme automatiseringsoplossingen en andere nieuwe toepassingen getest en toegepast.

PortXL zet zich sinds 2015 in om het havenbedrijfsleven te ondersteunen bij het sneller naar de markt brengen van innovaties. Met een wereldwijd netwerk van inmiddels meer dan 4000 innovatieve ondernemers, heeft de innovatie accelerator voor bijna elke vraag een oplossing. PortXL helpt innovatieve ondernemers en startups voet aan de grond te krijgen bij bedrijven die hun processen willen verbeteren. Voor startups is het vinden van de juiste ingangen bij bedrijven en het opstarten van projecten een tijdrovend en daarmee kostbaar proces. Bedrijven op hun beurt zijn ook gebaat bij de snelle start van een innovatief project, zodat hun werk efficiënter verloopt en kosten bespaard kunnen worden.

Innovatieprogramma

Bedrijven die willen aanhaken bij innovatieprogramma MATCH kunnen hun 'marktuitdaging' indienen bij PortXL, die daarna gaat zoeken naar oplossingen en bedrijven in contact brengt met haar wereldwijde innovatienetwerk. Deelname aan dit programma is voor bedrijven gratis. Bedrijven kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar match@portxl.org(link stuurt een e-mail). of via de MATCH online tool hun vraagstuk indienen.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland