Markt voor gebruikte motorjachten trekt aan | Maritiem Nederland
Nieuws
Open boten zoals sloepen en speedboten wissen sneller van eigenaar dan motorjachten (foto: website HISWA)

Markt voor gebruikte motorjachten trekt aan

redactie | maandag 23 april 2018
Jachtbouw & Watersport

De verkoop van gebruikte motorjachten nam in het eerste kwartaal van 2018 toe met 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Dat melden jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS).

“De stijging van de verkoop van het aantal motorjachten zien we niet terug bij de verkoop van het aantal zeiljachten", zegt Harald Falkeisen, voorzitter van de NBMS. “Een andere indicatie van een aantrekkende markt is dat het verschil tussen vraag- en verkoopprijs steeds kleiner wordt.”

Ondanks een lichte terugval van 3 procent in de totaalomzet ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017 stemmen de kwartaalcijfers positief. Deze kleine daling is mogelijk toe te schrijven aan het koude voorjaar. Dat speelde een negatieve rol bij zowel het afronden als bij het sluiten van nieuwe transacties.

Sloepen en speedboten

“De gemiddelde tijd dat een jacht te koop staat is een klein jaar. Open boten, zoals sloepen en speedboten, wisselen echter sneller van eigenaar. De ontwikkeling in de markt zoals we deze nu zien geeft vertrouwen voor de toekomst. Voor een goed onderhouden jacht dat tegen de juiste prijs in de markt wordt gezet, is een nieuwe eigenaar binnen afzienbare tijd gevonden”, aldus Falkeisen.

De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van de gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS.

Partners Maritiem Nederland