Marjan van Loon doopt walk to work schip Kasteelborg | Maritiem Nederland
Nieuws
Marjan van Loon doopte de Kasteelborg (foto: Royal Wagenborg)

Marjan van Loon doopt walk to work schip Kasteelborgredactie | vrijdag 26 oktober 2018
Offshore, Scheepsbouw

Aan de Nieuwediepkade in de haven van Den Helder heeft Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, de Kasteelborg gedoopt. Het nieuwe Walk to Work schip van rederij Royal Wagenborg wordt ingezet voor het onderhoud van de onbemande platformen van NAM en Shell UK op de zuidelijke Noordzee.

De Kasteelborg gaat als standby- en ondersteuningsvaartuig samen met de Kroonborg, die bijna drie jaar geleden in gebruik is genomen, al het onderhoud doen van de onbemande platformen. Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Shell UK Exploration & Production (Shell UK) hebben - na een tenderprocedure - hiervoor een 6-jarige overeenkomst getekend met Wagenborg Offshore voor de inzet van dit tweede ‘Walk to Work Vessel’ (W2W). 

De Kasteelborg is qua grootte vergelijkbaar met Kroonborg, maar haar werkzaamheden zijn anders van aard. Het nieuwe schip wordt vooral ingezet voor spoedeisende werkzaamheden en interventies, zoals het opstarten van installaties en het uitvoeren van klein correctief onderhoud. Hiermee kan de Kroonborg zich op de grotere geplande onderhoudscampagnes concentreren. Beide schepen werken vanuit Den Helder, gezien de strategisch gelegen positie ten opzichte van de zuidelijke Noordzee. Evenals de Kroonborg vaart het schip op GTL.

Door de komst van Kasteelborg kunnen NAM en Shell UK hun platformen verder vereenvoudigen, verduurzamen en ze nieuwe functies geven. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland