Maritime Week in teken emissieloze maritieme sector | Maritiem Nederland
Nieuws

Maritime Week in teken emissieloze maritieme sectorRedactie | vrijdag 6 november 2020
Maritieme Cluster, Arbeidsmarkt

De Maritime Week 2020 gaat door in online-vorm. Van 7 tot en met 14 november organiseert Nederland Maritiem Land inspirerende webinars, digitale conferenties en zelfs een virtueel bedrijfsbezoek. Op 11 november overhandigt minister Van Nieuwenhuizen de Maritieme Monitor 2020 aan NML-voorzitter Rob Verkerk.

“Nederland wil wereldleider worden op het gebied van duurzame scheepsbouw en scheepvaart”, zegt Verkerk.“ Daarom lanceerden we onlangs het Masterplan voor een emissieloze toekomst in de maritieme sector, waarmee we het startsein gaven voor een verdere verduurzaming.” De weg naar die emissieloze toekomst vormt de rode draad tijdens de Maritime Week. Hetzelfde geldt voor het benutten van zakelijke kansen in de sector en voor de carrièreperspectieven die de maritieme wereld biedt. 

Tien webinars

Wat zijn de kansen voor Nederlandse maritieme bedrijven in Zuid-Korea en in het Noordpoolgebied? Welke voor- en nadelen heeft het gebruik van ammoniak als brandstof voor schepen? Hoe bereik je (potentiële) klanten in coronatijd op een zo effectief mogelijke manier? Op deze en heel veel andere vragen geven de tien verschillende webinars tijdens de Maritime Week een duidelijk antwoord. Maritieme experts delen niet alleen hun kennis in de webinars, ze inspireren en motiveren de deelnemers vooral met hun ervaring en visie op het gebied van actuele onderwerpen in de maritieme sector. Met alle aandacht voor innoveren, samenwerken en het versterken van de internationale concurrentiepositie.

Virtueel bedrijfsbezoek

Dat autonoom varen leidt tot een emissiereductie, daar is nauwelijks twijfel over. Maar wat houdt autonoom varen eigenlijk in? En hoe gaat het precies in zijn werk? Wie op 9 november virtueel op bezoek gaat bij onderzoeksinstelling MARIN, merkt dat onbemand varen misschien wel dichterbij is dan je denkt. Behalve dat je erachter komt wat MARIN als organisatie doet, word je meegenomen in de wereld van onderwaterdrones, onbemande motorboten en zeeschepen die zelf aanvaringen voorkomen. 

Investeren in mensen

Duurzaamheid in de maritieme sector betekent ook investeren in mensen. Tijdens de Maritime Week is er dan ook volop aandacht voor de carrièremogelijkheden. Zo krijg je tijdens de gastles een inkijkje in de maritieme wereld en vertellen jongerenambassadeurs en maritieme collega’s je via filmpjes ronduit over hun persoonlijke ervaringen bij hun studie, stage en werk.

Maritieme Monitor

Net als in voorgaande jaren wordt tijdens de Maritime Week, op woensdag 11 november, de Maritieme Monitor gepresenteerd. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Ecorys, in samenwerking met Stichting Nederland Maritiem Land, de jaarlijkse monitorstudie uitgevoerd. Met dit keer naast de gebruikelijke economische rapportage ook cijfers over de maritieme arbeidsmarkt. 

Het complete programma van de Maritime Week is te vinden op de website van Nederland Maritiem Land.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland