Maritieme werken centrale Fujairah 3 naar Jan De Nul | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor de uitvoering van de werkzaamheden zet Jan De Nul onder meer haar grote snijkopzuiger Nicolo Machiavelli in.

Maritieme werken centrale Fujairah 3 naar Jan De NulRedactie | dinsdag 15 december 2020
Baggeren

Samsung Construction & Trading, hoofdaannemer voor de bouw van de nieuwe 2,4GW Fujairah F3 wamtekrachtcentrale in Ras Al Qidfa (VAE), heeft de installatie van de maritieme infrastructuur voor de in- en afvoer van koelwater gegund aan Jan De Nul Group. 

De warmtekrachtcentrale wordt gebouwd tussen de bestaande Fujairah F1 en Fujairah F2 water- en elektriciteitscentrales in Ras Al Qidfa op zo’n 24 kilometer van Fujairah stad. Fujairah F3 moet in 2023 in gebruik worden genomen en is dan de grootste onafhankelijke centrale van de Verenigde Arabische Emiraten. De centrale levert elektriciteit voor 380.000 huishoudens in het noorden van het land.

Maritieme werken

Als onderaannemer is Jan De Nul verantwoordelijk voor de installatie van een netwerk aan pijpleidingen die de elektriciteitscentrale van het nodige koelwater zal voorzien. De werken omvatten het ingraven, de installatie en het achteraf afschermen van de glasvezelversterkte leidingen. Ook staat Jan De Nul in voor de fabricage en installatie van de onderwater invoerinfrastructuur, bestaande uit drie betonnen structuren van elk 800 ton. Afsluitend zal de maritieme aannemer kustbescherming aanbrengen. Het einde van de werken is voorzien voor begin 2022.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland