Maritieme startup ontvangt Innovation Funding Award | Maritiem Nederland
Nieuws
Daan Geldermans en Peter Paul van Voorst met de Innovation Funding Award (foto: Skoon Energy)

Maritieme startup ontvangt Innovation Funding Awardredactie | maandag 30 april 2018
Maritieme Cluster, MET Event

Skoon Energy krijgt erkenning voor haar ambitie voor het versnellen van de energietransitie door volledig elektrisch varen op verwisselbare batterijpakketten te faciliteren. Tijdens de Startup Funding Event in Rotterdam werd het initiatief als beste beoordeeld en ontving Skoon de Innovation Funding Award.

De jury bestaande uit innovatiemanagers van KPN, TNO en World Startup Factory, koos voor Skoon "vanwege de hanteerbaarheid van het business model, de sociale bijdrage van het concept en de innovatie die ze leveren aan de bedrijfstak. De jury ziet potentie ontstaan om de koers van de maritieme sector te beïnvloeden." De award die de oprichters Peter Paul van Voorst en Daan Geldermans ontvingen, bestaat uit advies en ondersteuning ter waarde van ruim 42.000 euro om het concept in de markt te zetten. 

Pay per use

Efficiënt beheer en distributie van de batterijpakketten biedt kansen om schone energie op een betaalbare manier op basis van ‘pay per use’ aan te bieden. Dit ontlast eindgebruikers van hoge aanschafkosten van batterijen. In eerste instantie richt Skoon Energy zich op de maritieme sector. Daarnaast is het concept ook goed in te zetten op talloze toepassingen op land. Bijvoorbeeld als alternatief voor op fossiele brandstof aangedreven generatoren op festivals en bouwplaatsen.

Dat het concept hoge ogen gooit blijkt uit de waardering die Van Voorst en Geldermans kregen tijdens het MET Event van Maritiem Nederland. Uit handen van de strategiedirecteuren van Havenbedrijf Rotterdam en Port of Amsterdam ontvingen ze de prijs voor ‘meest veelbelovende maritieme startup'.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland