Marine kwam voor coronahulp en vindt cocaïne | Maritiem Nederland
Nieuws
De onderschepte partij van 350 kilo cocaïne heeft een straatwaarde van 9 miljoen euro.

Marine kwam voor coronahulp en vindt cocaïneRedactie | vrijdag 5 juni 2020
Marine

Terwijl joint logistic support ship Zr.Ms. Karel Doorman bijna gereed is met het verlenen van coronahulp in het Caribisch gebied, maakt het ministerie van Defensie melding van een interessante  'bijvangst'. In de nacht van 1 juni onderschepte patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland een partij van 350 kg cocaïne. Tijdens de onderschepping van de drugs was de Karel Doorman standby. 

De walradar en het Dash-8 patrouillevliegtuig van de Kustwacht detecteerden eerder op de dag een go-fast. De door de Dash gemaakte foto’s toonden veel brandstofvaten. Dat deed drugssmokkel vermoeden. De Zeeland zette de achtervolging in, ondersteund door het kustwachtvliegtuig. Toen het marineschip voldoende was genaderd, liet de bemanning de snelle FRISC te water voor de onderschepping, waarbij de twee inzittenden van de go-fast werden aangehouden.

Zeeland-commandant kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld is blij met de geslaagde actie. Volgens hem heeft de Dash zijn waarde wederom bewezen. Ook prees hij het slimme en goede teamwerk tussen de verschillende eenheden van de Kustwacht.

Stationsschip in de West

Zr.Ms. Zeeland vaart sinds april 2020 als stationsschip in het Caribisch gebied. Belangrijkste taken zijn het verlenen van noodhulp na rampen en het uitvoeren van anti-drugsoperaties.

Ook Zr.Ms. Karel Doorman was bij de actie betrokken. Het logistiek ondersteuningsschip, in het gebied voor coronahulp, stond paraat voor eventuele medische afvoer met de Cougar-boordhelikopters.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland