Nieuws
Korporaal Anna Yilmaz stopte tijdelijk met varen om mee te kunnen doen met de wedstrijd (foto: Heel Holland Bakt)

Marine korporaal Anna Yilmaz wint Heel Holland Baktredactie | maandag 4 februari 2019
Marine

Na 27 bakopdrachten in 'Heel Holland bakt' de 29-jarige marine korporaal Anna Yilmaz uitgeroepen tot beste televisiebakker van Nederland. Met een zwevende tulpentaart won zij de finale van het populaire bakprogramma.

De marine was de beroerdste niet en hielp Yilmaz om haar droom na te jagen. Haar plaatsing aan boord van Zr. Ms. Evertsen mocht ze verruilen voor een functie op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Doordat ze niet de zee op hoefde, kon ze aan de bakserie deelnemen. Door haar militaire precisie liet de korporaal uiteindelijk 499 kandidaten achter zich.

Hulp van de minister

In de aanloop naar de finale moedigden veel collega’s - en zelfs Defensieminister Ank Bijleveld - Anna Yilmaz flink aan. De bewindsvrouw bakte een 'veel succes'-taart voor haar. De Marine-woordvoerder verwoordde het diplomatiek: "Niet zo mooi als die van Anna… maar wel lekker."

Onwijs blij met marine

Na de finale wil Anna heel even uit de keuken blijven en vooral bijkomen van alle hectiek (al heeft ze nog wel iets voor haar oma, haar grootste supporter, gebakken). “Het is een grote droom om iets voor mezelf te beginnen. Het liefst start ik een lunchroom. Al heb ik het bij de marine nog onwijs naar mijn zin. Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland