Marine hervat jacht op drugs in Caribisch gebied | Maritiem Nederland
Nieuws
Patrouilleschip Zr.Ms. Holland verlaat de marinehaven in Den Helder.

Marine hervat jacht op drugs in Caribisch gebied

redactie | vrijdag 14 mei 2021
Marine

Het patrouilleschip Zr.Ms. Holland is op 13 mei vanuit Den Helder naar het Caribisch gebied vertrokken. Defensie heeft daardoor na een aantal maanden weer een stationsschip in het gebied. Eind december keerde Zr.Ms. Groningen terug naar Nederland vanwege technische problemen.

Het patrouilleschip komt naar verwachting op 26 mei aan. De bemanning richt zich onder meer op operaties tegen terrorisme en piraterij en op drugsbestrijding. Dat gebeurt in samenwerking met ketenpartners als de Kustwacht Caribisch gebied. Het schip vaart onder Task Group 4.4 waarvan de Nederlandse brigadegeneraal der mariniers Frank Boots commandant is. Zr.Ms. Holland is een van de vier oceangoing patrol vessels, die sinds 2012 en 2013 in dienst zijn. Het patrouilleschip heeft een NH90-maritieme gevechtshelikopter aan boord.

Technische problemen

Eind december vorig jaar keerde het vorige stationsschip Zr.Ms. Groningen terug naar Nederland vanwege technische problemen. In de periode daarvoor onderschepte de bemanning van het schip onder meer duizenden kilo’s aan drugs.

Partners Maritiem Nederland