Mai Elmar legt munt onder mast 'MS Rotterdam VII' | Maritiem Nederland
Nieuws
Tijdens de Madrina-ceremonie op de scheepswerf in Margera legde Mai Elmar een munt uit 1872 onder de voormast.

Mai Elmar legt munt onder mast 'MS Rotterdam VII'Redactie | vrijdag 2 oktober 2020
Havenbedrijf Rotterdam, Cruise

Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, is door de president van Holland America Line gevraagd om ‘Madrina’ van het nieuwe cruiseschip 'MS Rotterdam VII' te zijn. Op de werf van Fincantieri legde zij een Nederlandse munt uit 1872 onder de voormast van het nieuwe vlaggenschip van de cruiserederij.

De Madrina is degene die de munt voor goed geluk onder de voormast legt van een nieuw te bouwen schip. Een mooie traditie in de scheepsbouw én een eervolle opdracht. Rotterdam is de stad waar Holland Amerika Lijn startte in 1873. In 1872 werd daar dan ook de eerste ‘munt’ gelegd onder de voormast van het eerste schip met de naam ‘Rotterdam’.

Elmar: “In de brief van de president van Holland America Line, Gus Antorcha, zegt hij dat ons team met mij als boegbeeld, staat voor het succesvol ontwikkelen van cruise in Rotterdam, maar ook positief heeft bijgedragen aan het imago van de cruise-industrie in Nederland en daarbuiten. Dit is een grote eer die het hele team van Cruise Port Rotterdam toekomt.”

Het succes van cruise in Rotterdam is volgens Elmar te danken aan de "voortdurende steun en samenwerking van Holland America Line, Port of Rotterdam en Gemeente Rotterdam". 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland