Maersk splitst zich op in twee onderdelen | Maritiem Nederland
Nieuws

Maersk splitst zich op in twee onderdelenRedactie | maandag 26 september 2016
Zeevaart, Offshore, Maersk

Het Deense container- en oliebedrijf A.P. Møller-Maersk Group gaat zich opsplitsen in twee onderdelen. De containertransport en de olie-activiteiten gaan los van elkaar verder.

Dit maakte het bedrijf donderdag 22 september bekend. Door de lage prijzen in de oliesector en de containervervoer heeft het concern al eerder kosten moeten besparen. De verwachting is dat de onderdelen van Maersk los van elkaar beter in staat zijn om zich aan te passen aan de nieuwe marktomstandigheden.

Maersk Line, onderdeel van de A.P. Møller-Maersk Group, is met ruim 600 schepen de grootste containerrederij ter wereld. Verder bestaat dit onderdeel uit de containerterminals van APM Terminals en uit het logistieke concern Damco. Maersk Line is een belangrijke klant van de Rotterdamse haven. Daarnaast heeft APM Terminals twee containerterminals op de Tweede Maasvlakte.

Het is nog onduidelijk wat er met de activiteiten in de oliesector gaat gebeuren. Zo kan het zijn dat het onderdeel blijft van het concern of juist zelfstandig gaat in de vorm van een joint-venture of een beursgang. Daarnaast wordt er nog beslist of de activiteiten in de oliesector worden opgesplitst in een individueel oliebedrijf en een bedrijf die actief is met oliegerelateerde producten. Dit moet binnen twee jaar besloten worden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland