Maaskant bouwt weer een grote kotter | Maritiem Nederland
Nieuws
De laatste nieuwe boomkorkotter die werd gebouwd was boomkorkotter KW-145 ‘Catharina’. Foto: Flying Focus

Maaskant bouwt weer een grote kotter

Jan Spoelstra | maandag 24 april 2017
Visserij

Een casco dat reeds in 2004 besteld werd, krijgt eindelijk een nieuwe eigenaar. Maaskant Shipyards gaat weer een boomkorkotter bouwen.

Opdrachtgever voor de afbouw van de 41 meter lange en 9 meter brede boomkorkotter is Visserijbedrijf J. Hakvoort UK 45, zo laat weekblad Schuttevaer weten. Maaskant, onderdeel van Damen Shipyards, levert de ‘UK-46’ in december 2017 op. Het voorraadcasco lag al sinds 2006 in Stellendam op de werf en Maaskant Shipyards bestelde het casco al in 2004 bij een werf in het Poolse Gdynia.

Het is al weer een tijdje geleden dat  een Nederlandse werf een boomkorkotter opleverde. Lage visprijzen en hoge brandstofprijzen zorgden in de periode van 2006 tot nu voor malaise in de visserij. De laatste nieuwe boomkorkotter werd gebouwd bij Machinefabriek A. & L. Hoekman op Urk in opdracht van het Katwijkse visserijbedrijf N. van der Plas & Zn. Het betrof de 41,25 meter lange en 2000 pk sterke boomkorkotter KW-145 ‘Catharina’ die in mei 2006 werd opgeleverd.

De twee laatste grote boomkorkotters die Maaskant opleverde waren de BR-14 ‘Cornelia’ en de GO-22 ‘Jan-Cornelis’ respectievelijk dertien en elf jaar geleden. Beide schepen zijn uitgerust met pulstechniek. De kotter voor Hakvoort is een zusterschip van dit tweetal. Deze drie casco’s zijn in 2004 gelijktijdig besteld.

De nieuwe kotter wordt uitgerust met een 2.000 pk sterke ABC hoofdmotor en Maaskant voorziet het schip van de modernste vistechnieken.

Partners Maritiem Nederland