Luchterduinen levert eerste stroom | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor Van Oord levert Huisman een kraan die de 900 ton kraan aan boord van windmoleninstallatieschip Aeolus vervangt.

Luchterduinen levert eerste stroomDe bouw van het Eneco Luchterduinen offshore windpark door Van Oord vordert volgens plan. De eerste testfase is afgerond.

Op 22 mei rondde Eneco de eerste 240 uur durende testfase van de eerste serie offshore windturbines in het Luchterduinen offshore windpark succesvol af. Van Oords offshore wind installatieschip 'Aeolus' was op het moment dat de eerste offshore windenergie uit het park het Nederlandse stroomnet bereikte bezig met de installatie van de 31e van de in totaal 43 windturbines in het windpark.

Voor de eerste 32 windturbines heeft de Aeolus maar vier keer onderdelen aan boord hoeven nemen. Het schip kan de onderdelen voor acht windmolens - acht torens met een diameter van 4,5 meter, 24 rotorbladen van 56 meter lang en acht gondels van 165 ton - in één keer aan boord nemen.

De energie van het Luchterduinen windpark gaat via een 25 kilometer lange ingegraven elektriciteitskabel via Noordwijk en nog eens acht kilometer ondergronds naar het hoogspanningsstation van Tennet in Sassenheim. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwacht Eneco dat het park in augustus van dit jaar volledig operationeel is.

Na het Luchterduinen windpark gaat de Aeolus verder met de bouw van het Gemini offshore windpark.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland