Logistieke startup koopt 148 jaar oude Royal Dirkzwager | Maritiem Nederland
Nieuws
De geschiedenis van Royal Dirkzwager gaat terug tot 1872, Ahrma 'komt net kijken'.

Logistieke startup koopt 148 jaar oude Royal Dirkzwager

Redactie | woensdag 29 januari 2020
Toeleveranciers

 

De Nederlandse supply chain startup Ahrma is sinds 1 januari 2020 de nieuwe eigenaar van het 148 jaar oude Royal Dirkzwager. Voor Dirkzwager is de overname goed nieuws. De 24/7 control room van het bedrijf gaat Ahrma's wereldwijde klanten bedienen. 

De IT-afdeling van Ahrma verhuist van Deventer naar Maassluis. Daarnaast zal de nieuwe eigenaar fors investeren "in de nieuwste IT-technologie". 

Smart pallets

Logistiek IT-bedrijf Ahrma is opgericht in 2014 door Erik de Bokx en heeft zijn hoofdkantoor en productievestiging in Deventer. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Azië en de VS. Ahrma is gespecialiseerd in intelligente duurzame transportverpakkingen en zogenoemde 'smart pallets'. “De markt vroeg om een steviger, duurzaam product. Het liefst een pallet die makkelijk vindbaar is. We hebben een intelligente, hybride pallet ontwikkeld”, zegt De Bokx in een artikel op de website 'Made in Deventer'. 

Ahrma heeft een actieve, draadloze transponder voor in de pallet ontwikkeld. Deze beschikt over track-and-tracesoftware waarmee de positie, beweging, temperatuur, laadstatus en elke mogelijke impact of ‘dropping’ van de pallet(s) kan worden vastgelegd. Hiermee kunnen all goederen ‘real time’ worden getraceerd zonder input van een operator, met minimale kosten en minimale investeringen in de infrastructuur. Verder meet de transponder de versnelling, de temperatuur en het gewicht, wat de gebruiker waardevolle, operationele gegevens oplevert via het Supply Chain Big Data System van het bedrijf.

Met de inzet van de 24/7 control room van Dirkzwager kunnen wereldwijde klanten actief ingrijpen bij verstoringen. Het 24/7 volgen van de keten kan op die manier drempels en vertragingen in het transport uit de weg ruimen, waardoor producten vers blijven tot aan hun uiteindelijke bestemming.

Sinds 1872

De geschiedenis van Koninklijke Dirkzwager gaat terug tot 1872. Vanuit de volledig uitgeruste 24/7 Control Room in Maassluis biedt het bedrijf verschillende monitoring-, rapportage-, en communicatiediensten aan ruim 800 organisaties in de maritieme, offshore en logistieke sector. 

De samenwerking met Ahrma zorgt voor een aanvulling van de supply chain services van Dirkzwager. "Door 24/7 slimme logistieke data te verzamelen, deze beschikbaar te stellen aan klanten en proactief te acteren als er ergens in de keten iets mis dreigt te gaan, zorgen we ervoor dat klanten direct kunnen ingrijpen en grip krijgen op de gehele toeleveringsketen", zegt Dirkzwager-ceo Paul Wieland.

Partners Maritiem Nederland