Deel leden Holland Yachting Group stapt over naar NMT | Maritiem Nederland
Nieuws
Marcel van der Spek: 'NMT is de juiste partner voor onze industrie.' (foto: Holland Yachting Group)

Deel leden Holland Yachting Group stapt over naar NMTredactie | woensdag 25 september 2019
Maritieme Cluster, Jachtbouw & Watersport

Een groep prominente Nederlandse superjachtbedrijven bundelen vanaf 2020 hun krachten met brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology in een nieuwe strategische alliantie onder de naam Holland Superyacht Platform. 

Holland Superyacht Platform zal zich hoofdzakelijk richten op de wereldwijde branding en exportbevordering van de superjachtbouw industrie, een versterking van de gehele Nederlandse maritieme maakindustrie.  

De superjacht bedrijven en de ruim 400 leden van NMT hebben veel met elkaar gemeen. Zij specialiseren zich in high-end scheepsbouw en cutting-edge maritieme technologie. In dat perspectief is de aansluiting van de superjachtbouw industrie bij het NMT-netwerk een logische stap.

Juiste partner

Marcel van der Spek, mede-oprichter van Esthec en tot voor kort voorzitter van de HISWA Holland Yachting Group, is zeer enthousiast over de samenwerking: “NMT heeft een geweldige staat van dienst als het aankomt op het wereldwijd creëren van nieuwe zakelijke kansen voor haar leden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat NMT de juiste partner is voor onze industrie.”

De Nederlandse vlag staat al eeuwen garant voor de hoogste kwaliteit op het gebied van vakmanschap en innovatie in scheepsbouw. Vorig jaar groeide de totaalomzet van de Nederlandse maritieme maakindustrie naar 7,3 miljard euro. Het totale orderboek van de superjachtbouw industrie had eind 2018 een geschatte waarde van 4,1 miljard.

NMT’s managing director Roel de Graaf is trots om de superjachtbouw industrie aan boord te hebben: “Wij vertegenwoordigen nu nog meer het beste dat de Nederlandse maritieme maakindustrie te bieden heeft.”

Hiswa Holland Yachting Group

Hiswa Holland Yachting Group is een zelfstandig onderdeel van brancheorganisatie HISWA. Tot deze groep behoren bekende superjachtbouwers als Amels, Feadship, Heesen, Moonen, Oceanco en Royal Huisman. Esthec, het bedrijf van Marcel van der Spek, is gespecialiseerd in de productie van composieten dekken voor de jachtbouw.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland