Leden Europarlement vragen om steun binnenvaart | Maritiem Nederland
Nieuws
Na de droogtejaren 2018 en 2019 is bij veel schippersfamilies de bodem in zicht.

Leden Europarlement vragen om steun binnenvaartRedactie | dinsdag 16 juni 2020
Binnenvaart

Naast de coronacrisis hangt de binnenvaart voor het derde jaar op rij een droge zomer boven het hoofd. De Nederlandse Europarlementariërs Tom Berendsen (CDA) en Caroline Nagtegaal (VVD) vragen de Europese Commissie om snel in kaart te brengen hoe groot de schade is en hoe de sector gesteund kan worden. 

"Door de coronacrisis moeten schippersfamilies al keihard aan de slag om de verloren omzet in te halen. Maar door de droogte en bijbehorende lage waterstand in heel Europa, wordt het voor velen moeilijk om het hoofd boven water te houden. Daarom heb ik de Commissie gevraagd zo snel mogelijk met meer duidelijkheid over de toekomst van de binnenvaartsector te komen", aldus Berendsen. 

De twee Europarlementariërs willen vooral alle relevante cijfers op tafel, om hiermee snel en doeltreffend steun voor de sector te kunnen garanderen. "Na de droogtejaren 2018 en 2019 is bij veel gezinnen de bodem in zicht", zegt Berendsen. "En dat terwijl de binnenvaart een belangrijke rol in de plannen voor de verduurzaming van onze economie speelt. Onze industrie en economie kunnen niet zonder onze schippers – dat moet de Commissie zich realiseren."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland