KVNR lanceert campagne zichtbaarheid zeescheepvaart | Maritiem Nederland
Nieuws
Zeescheepvaart is de minst vervuilende vorm van transport vergeleken met transport via vliegtuigen en vrachtwagens.

KVNR lanceert campagne zichtbaarheid zeescheepvaartRedactie | woensdag 2 december 2020
Zeevaart, Maritieme Cluster

Voor veel mensen is de zeescheepvaart een onbekende en daardoor vaak onbeminde sector. De KNVR wil daar met een nieuwe campagne op www.zeescheepvaart.nl verandering in brengen. Met de slogan ‘Op koers naar 2030’ ligt de focus op de verdere verduurzaming van de zeevaart.

“In gesprekken met mensen buiten onze sector merken we vrijwel altijd dat de zeescheepvaart een onbekende sector is. En onbekend maakt onbemind en dat is jammer. Maar liefst 90 procent van alles wordt over het water vervoerd. En ja, de sector moet net als andere sectoren nog veel werk verzetten om schoner te worden, maar transport over zee is nu al de minst milieubelastende vorm van transport. En er wordt veel gedaan om verder te vergroenen (onder meer het onlangs gepresenteerde masterplan voor een emissieloze maritieme sector, red.). Ik denk dat mensen het zullen waarderen dat we hen meenemen op onze koers, de koers van de zeescheepvaart”, zegt KVNR-directeur Annet Koster.

Bezoek aan reder

Vanwege de huidige coronacrisis is de campagne geruisloos van start gegaan en is er alleen ruimte voor een online component. Initiatiefnemer KVNR benadrukt dat de campagne een basis is van waaruit de komende jaren verder wordt gebouwd. Ondanks dat de campagne nog maar net van start is gegaan, wordt al nagedacht over een vervolgcampagne.

Een van de vervolgstappen om de zichtbaarheid van de zeescheepvaart te vergroten is het organiseren van bedrijfsbezoeken. Zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten, zullen bezoekers zich periodiek kunnen opgeven voor een bezoek aan een Nederlandse reder.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland