Krachtenbundeling in zakelijke maritieme reissector | Maritiem Nederland
Nieuws
Het vervoer van personeel naar zeeschepen of booreilanden vergt veel coördinatie en ervaring (foto: BCD Travel)

Krachtenbundeling in zakelijke maritieme reissector

redactie | dinsdag 7 mei 2019
Zeevaart, Toeleveranciers

Zakenreisspecialist BCD Travel en Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) zijn een samenwerking aangegaan. Door hun krachten te bundelen kunnen BCD en BSM een wereldwijd gespecialiseerd serviceaanbod voor maritieme reizen bieden.

Er is vrijwel geen enkel vervoer zo complex en gespecialiseerd als dat van zeelieden, constateren BCD en BSM. De krachtenbundeling van beide reisspecialisten biedt een groot aantal voordelen. 

BSM heeft meer dan dertig jaar ervaring in het beheren van uitdagende crewwissels en inzicht in de behoeften van zeelieden. Dankzij de door BSM ontwikkelde MariApps wordt het eenvoudiger en efficiënter om de reis- en logistieke vereisten van zeelieden te beheren.

Samen beschikken beide partners over een wereldwijd netwerk en het vermogen om uitgebreide travelmanagementdiensten op grote schaal aan te bieden. Op belangrijke scheepvaartlocaties wereldwijd kunnen zij ter plaatse extra service en maritieme expertise bieden. Hetzelfde geldt voor aanvullende toegang tot gespecialiseerde maritieme en offshore-content.

BCD's platform TripSource zorgt voor betrokkenheid en overzicht dankzij reisschema’s, notificaties met relevante veiligheidsinformatie en de mogelijkheid om hotels te boeken conform het reisbeleid. Met behulp van de business intelligence van BCD kunnen bedrijven inzichten verzamelen en betere beslissingen nemen over de reisuitgaven van bemanningsleden en andere reizigers.

Maritieme reissector

Zeelieden rekenen volgens BCD en BSM op hun reisbureau voor internationale en lokale expertise, een flexibele benadering en de juiste timing om crews op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. "Het vervoer van personeel naar zeeschepen, booreilanden of baggerschepen, de aflossing van een bemanning en last-minute boekingen vergt veel coördinatie en ervaring. Wie binnen de maritieme reissector werkt moet rekening houden met de rijke geschiedenis en traditie op dit gebied."

Partners Maritiem Nederland