Kotug Smit komt in Spaanse handen | Maritiem Nederland
Nieuws
Vorig jaar nam Kotug Smit voor haar sleepdiensten in Rotterdam de 'Beagle' en de 'Rotterdam' in gebruik (foto: Damen)

Kotug Smit komt in Spaanse handenredactie | maandag 4 maart 2019
Havens

Na de verkoop van zijn deelneming in Saam Smit Towage, dat havensleepdiensten aanbiedt in Canada en Zuid-Amerika, verkoopt Boskalis nu ook zijn belang in Kotug Smit. Het slepersbedrijf, een joint venture van familiebedrijf Kotug en de Papendrechtse maritieme aannemer, wordt eigendom van het Spaanse Boluda.

Boskalis verwacht voor zijn 50 procentsbelang in de joint venture 90 miljoen euro in contanten te ontvangen. Kotug Smit heeft een omzet van circa 150 miljoen euro en beschikt over circa 65 sleepboten.

De joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en was destijds actief in elf havens in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Volgens Boskalis heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd. Boskalis en Kotug menen dat een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is, een visie die door Boluda wordt gedeeld.

Boluda is in 1837 opgericht. In 1920 zijn de havensleepactiviteiten vanuit Valencia, Spanje opgezet. Momenteel is dit familiebedrijf marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft het met een vloot van ruim 230 schepen een belangrijke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika.

Kotug Smit Towage en Boluda vullen elkaar goed aan, waardoor deze voorgenomen transactie voor alle stakeholders aantrekkelijk is. De transactie wordt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2019 afgerond

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland