Kottervissers investeren in vlootvernieuwing | Maritiem Nederland
Nieuws
De Britse vlagkotter LT 295 is de derde kotter die Damen Maaskant bouwt voor de Gebroeders De Boer uit Urk.

Kottervissers investeren in vlootvernieuwingRedactie | donderdag 2 juli 2020
Scheepsbouw, Visserij

Damen Maaskant Shipyards Stellendam heeft onlangs de kotter ‘Jonge Johannes’ opgeleverd aan de gebroeders Rense en Johannes De Boer uit Urk.

De kotter, die vaart onder Britse vlag, is van het twinrig flyshooter type TF3209. De gebroeders De Boer zochten naar een toekomstbestendig schip dat aan de volgende generatie zou kunnen worden overgedragen. Vandaar ook de vernoeming naar de jongste zoon van Johannes.

Derde schip bij Maaskant

De Britse vlagkotter LT 295 is al het derde schip dat de gebroeders De Boer door Maaskant hebben laten bouwen. In feite gaat de relatie nog verder terug, aangezien Maaskant al meer dan 25 jaar geleden een kotter bouwde voor hun vader.

De werf heeft voor het ontwerp van de LT 295 samengewerkt met Vripack. Het uitgangspunt was om een schip te creëren met een bruto tonnage van minder dan 500 ton dat ook bij een volle belasting een zo natuurlijk mogelijke trim behoudt.

Directeur Eric Moerkerk van Damen Maaskant Shipyards Stellendam noemde het feit dat klanten weer terugkomen, het beste bewijs dat je iets goed doet. “We waren bijzonder verheugd om Rense en Johannes met deze opdracht opnieuw bij Maaskant te mogen verwelkomen. In samenwerking met onze leveranciers hebben we een goed functionerend schip afgeleverd dat aan hun eisen voldoet. Onze relatie gaat al meer dan een kwart eeuw terug, en we kijken er naar uit om onze samenwerking in de toekomst voort te zetten.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland