Kort: Economie; oprichting Stichting Logistics Platform... | Maritiem Nederland
Nieuws

Kort: Economie; oprichting Stichting Logistics Platform...Redactie | vrijdag 13 oktober 2006

CARGILL EN CORUS hebben samen met Haven Amsterdam de Stichting Logistics Platform opgericht. De stichting moet de bereikbaarheid van de industrie in de noordvleugel van de Randstad behouden of verbeteren. Het initiatief komt voort uit een informeel overleg van zes grotere verladers uit de regio.

Samen met de VNSI heeft ATRADIUS DUTCH STATE BUSINESS op 21 september in Amsterdam een symposium gehouden over de mogelijkheden van leaseconstructies, werkkapitaal en ondersteuning bij (na)financiering in de maritieme sector. Sprekers waren onder anderen Johan Schrijver (directeur Atradius), Fred van der Wal (VNSI) en Jan-Wim Dekker (Damen Shipyards).

De NAM gaat GPS-metingen gebruiken om bodemdaling bij de komende gaswinning in de Waddenzee in kaart te brengen. NAM wil op 1 januari 2007 met de productie beginnen. Met GPS is het mogelijk bewegingen tot een millimeter nauwkeurig vast te stellen. De metingen gebeuren op veertig locaties in het winningsgebied, tussen de kust van Friesland en Groningen, en Ameland en Schiermonnikoog.

ECT heeft eind september het vrijgekomen belang van Maersk in de nieuwe Euromax-containerterminal gekocht. De terminal moet in 2008 klaar zijn. Het gaat om een belang 50 procent. Aanleiding is het feit dat APMT, onderdeel van Maersk, een eigen containterterminal op de Maasvlakte gaat bouwen.

Ondanks bezwaren van HAVENBEDRIJF GRONINGEN SEAPORTS willen asbestverwerkende bedrijven in Noord-Nederland de Otapan in de Eemshaven slopen. Groningen Seaports ziet niets in de plannen, het havenbedrijf wil eerst weten welke andere schadelijke stoffen naast de 54 ton asbest zich nog in het schip bevinden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland