Kort: Economie & Bedrijf; uitbreiding Brandstoffenterminal... | Maritiem Nederland
Nieuws

Kort: Economie & Bedrijf; uitbreiding Brandstoffenterminal...



Redactie | vrijdag 13 oktober 2006

BP wil zijn Brandstoffenterminal (BAT) in het westelijk havengebied van Amsterdam voor 50 miljoen euro uitbreiden. Het project omvat vier extra aanlegsteigers voor binnenvaartschepen, een nieuwe steiger voor zeevaartschepen en een nieuwe controlekamer. Andere werkzaamheden zijn aanpassingen aan de huidige steigers, de opslagtanks en het leidingen- en wegennetwerk.

FLENDER BRUINHOF MARINE stationeert met ingang van 15 oktober een zogeheten supervisor engineer in Dubai. De opzichter krijgt aansturing vanuit Rotterdam en gaat zich bezighouden met inspecties, onderhoud en reparaties van de mechanische aandrijfinstallaties van schepen.

INGENIEURSBUREAU FUGRO heeft overeenstemming bereikt over de overname van het Britse Rovtech Ltd. voor circa 51 miljoen euro. Rovtech, met hoofdkantoor in Aberdeen, is gespecialiseerd in inspectiewerkzaamheden aan olie- en gasinstallaties. Het bedrijf heeft een omzet van zo’n 35 miljoen euro en telt 120 medewerkers.

MOL EUROPE is onlangs gestart met een RoRo-dienst tussen Rotterdam en Dublin. De dienst vertrekt eenmaal per veertien dagen op zaterdag van de Rotterdam Car Terminal van Broekman en vaart in twee dagen naar de Ierse hoofdstad. De nieuwe lijndienst is gespecialiseerd in personenauto’s maar kan ook andere rollende lading meenemen.

Op 1 september heeft Tina O’ Brien, echtgenote van een directielid van ARKLOW SHIPPING, de multipurpose carrier ‘Arklow Rival’ gedoopt. Arklow Shipping is opdrachtgever van het schip dat Barkmeijer in Stroobos heeft gebouwd. De coaster is geschikt voor zowel droge lading als containers. De Arklow Rival heef een lengte over alles van 89,99 meter, een breedte van 14 meter en een diepgang van 5,68 m. De hoofdmotor heeft een vermogen van 1800 kilowatt, de dienstsnelheid bedraagt 12 knopen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland