Kort: Economie & Bedrijf | Maritiem Nederland
Nieuws

Kort: Economie & BedrijfRedactie | vrijdag 25 augustus 2006

OVG Projectontwikkeling heeft het voormalige pakhuis LAS PALMAS op de Kop van Zuid gekocht. Op het dak komt een penthousekantoor voor eigen huisvesting. De voormalige werkplaats van de Holland Amerika Lijn (HAL) is 22.000 m2 groot. Voor zowel renovatie als nieuwbouw heeft OVG architectenbureau Bethem Crouwel ingeschakeld. Het project moet medio 2007 klaar zijn.


De ROTTERDAMSE HAVEN heeft in het eerste kwartaal 91 miljoen ton goederen behandeld, een lichte stijging van 0,7 procent ten opzichte van 2005. Dat de groei minder hoog uitviel heeft vooral te maken met de lagere aanvoer van ertsen, kolen en ruwe olie. Een belangrijke oorzaak hiervoor waren de lage waterstanden, waardoor de afvoer door binnenvaartschepen in het gedrang kwam. Bulkchemicaliën, eetbare oliën en minerale olieproducten groeiden met vijftien procent.


IHC HOLLAND DREDGERS in Kinderdijk heeft op zaterdag 3 juni de containercarrier RIJNBORG te water gelaten. IHC bouwde het containerschip van 1700 TEU voor Wagenborg. Mevrouw R.J. Kortenhorst-Huige verrichte de tewaterlating. Het schip is een zogeheten ‘open top cellular container carrier’. Met een dienstsnelheid van 21 knopen en de open laadruimten kan het schip zich snel verplaatsen en heeft het korte laad- en lostijden. De Rijnborg heeft een lengte over alles van 176 meter, een breedte van 23,70 m en een diepgang (zomer) van 7,70 m. De hoofdmotoren hebben een vermogen van 2x 7.500 kW, de hulpmotoren 2x1100 kW. Er is plaats voor twaalf bemanningsleden.


KONINKLIJKE VOPAK onderzoekt momenteel de bouw van een nieuwe OLIETERMINAL in het Amsterdamse havengebied. Haven Amsterdam hoopt op een positieve beslissing die de internationale positie als benzinehaven kan versterken. Het havenbedrijf en Vopak hebben een intentieverklaring getekend voor de huur van 35 hectare rond de Afrikahaven. Als alle procedures en vergunningen zijn doorlopen, kan Vopak naar schatting in 2007 met de bouw beginnen. Vervolgens kan het bedrijf de terminal in 2008 in fasen in gebruik nemen. Vopak zal dan over zes olieterminals in de Amsterdamse haven beschikken, waardoor de totale overslagcapaciteit voor olieproducten in Amsterdam stijgt van 20 naar 30 miljoen ton.


Koninklijke BOSKALIS WESTMINSTER heeft onlangs de baggeractiviteiten van het Nederlandse bedrif D. Blankevoort International Dredging Company gekocht. Boskalis krijgt ook drie sleephopperzuigers van 4700, 3000 en 2500 m3 in handen. Boskalis heeft recent ook een tussensectie besteld voor de verlenging van de jumbohopper Queen of the Netherlands die een inhoud moeten krijgen van 35.00 m3, een stijging van circa vijftig procent. De capaciteitsuitbreiding moet eind 2007 gereed zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland