Koninklijke IHC neemt SAS Offshore over | Maritiem Nederland
Nieuws
Pijpenlegger Sapura Diamante is een van de schepen die IHC voor Sapura maakte.

Koninklijke IHC neemt SAS Offshore overAngelique Bosman | woensdag 7 januari 2015
Scheepsbouw, Koninklijke IHC

Koninklijke IHC, voorheen IHC Merwede, heeft SAS Offshore overgenomen. SAS Offshore, gevestigd in Alphen aan den Rijn, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoge kwaliteit dekuitrusting voor de offshore olie- en gasmarkt.

Met de overname versterkt IHC haar positie in deze sector als leverancier van betrouwbare geïntegreerde offshore systemen en geïntegreerde schepen. SAS Offshore is opgericht in 1896 in Gouda en heeft een lange staat van dienst in het leveren van pijpenlegsystemen en lieren, inclusief aanverwante apparatuur en diensten.

Het bedrijf heeft een minderheidsbelang in het Noorse engineering bedrijf AXTech. Ook dit belang is overgenomen door IHC. AXTech ontwerpt, stelt in gebruik en levert onderhoud op heavy lifting en material handling equipment voor gebruik in ruwe en corrosieve maritieme omgevingen.

IHC en SAS Offshore werkten al veel samen aan projecten. Het meest recente voorbeeld is de levering van de zogenaamde tensioners en lieren voor de pijpenlegsystemen voor de geïntegreerde schepen van Sapura Navegação Marítima, die werden ontworpen en gebouwd door IHC.

“De overname van SAS Offshore past perfect in onze strategie om totaaloplossingen te bieden”, zegt Bram Roelse, CEO van IHC. “De hoge mate van kennis bij SAS Offshore en state-of-the-art faciliteiten zorgen ervoor dat we nog beter in staat zijn om turn-key oplossingen te leveren. Tevens verkrijgen we, dankzij het portfolio en de lokale voorzieningen, een betere toegang tot de belangrijke offshore markten in Brazilië en Noorwegen.” 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland